Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Driehoekige Boterham – “Dotje Bijten”

Heibel label nestelt zich in Kempische grond. Onder haar moederlijke vleugels bevinden zich onder andere Bert en the Predikanten, mijn naam is haas en WEBSTEK JIHAD. Die laatste band werd recent nog opgemerkt door Kinky Star. Vandaag verwelkomt het label opnieuw een jonkie, Driehoekige Boterham. Encyclo.nl omschrijft deze boterham als een ‘in twee driehoeken verdeelde dubbele boterham,’ en bij Driehoekige Boterham krijg je dan ook twee evenwaardige stukjes stuut. De band bestaat namelijk uit Toes (Thijs Serrien) en Poet (Pieter Wilms,) twee fiere Kempenzonen met een wel heel bewonderenswaardige voorliefde voor dotjes.

Niet onlogisch kent hun debuutsingle de naam “Dotje Bijten.” Het is een lofdicht over sabbelen op nietsvermoedende dotjes – en tegelijkertijd een haatcampagne jegens de antidotjesbijterslobby, die zich moedig tegen deze wrange acties verzet. De tweestrijd tussen deze beide partijen escaleert naar het einde van het nummer toe, wanneer de dotjesbijters worden bedot door middel van pindakaas. Het nummer ontsproot tijdens de coronale zomer uit een jamsessie. De zo zelf bestempelde kempwave is een mix tussen elektronische beats, snaren en geautotunede melodiën. Het absurde thema mag initieel afschrikken maar is eigenlijk net een welgekomen opluchting tijdens deze verijdelde lockdowntijden.

Bijt nog meer dotjes op onze Spotify.

20 november 2020

About Author

Anne-Leen Declercq Streep™


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief