Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mystic Peach – “Wanna Be My Daddy?”

Dat je Mystic Peach nog niet kent, dat nemen we je niet kwalijk. Het trio heeft nog maar drie nummers uit en nog geen duizend vind-ik-leuks op Facebook. Maar laat je niet misleiden door hun gebrek aan naambekendheid. De band klinkt erg krachtig en vooral ook erg uniek. Het trio brengt namelijk een mengelmoesje van psychedelische klanken en vettige grunge recht uit de nineties. Ze omschrijven zichzelf als een lange bad trip en een lysergische duistere ervaring. Toen we erachter kwamen dat ze hiermee lysergeenzuurdi-ethylamide ofwel LSD bedoelen, begrepen we de boodschap van dit statement al ietsje beter.

Openen doen de heren dan ook met zweverig, psychedelisch getokkel waardoor de muziek heel erg prikkelend overkomt. Maar Mystric Peach is meer dan trippen. Na een minuutje blaast de speaker riffs onze weg uit. Die riffs plaveien de weg voor kreten en geschreeuw; de nineties zijn gearriveerd. Wanneer ze de twee gaan combineren, halen we ons een zonnige festivalweide, een headbangend publiek en enkele moshpitjes voor de geest. De combinatie van het psychedelische getokkel en de agressieve riffs werkt bijzonder goed. De drums die volgens ons bewerkt worden door een razende zot, die maar blijft meppen, werken als een bijzonder krachtig bindmiddel voor hun mengelmoes.

Mystic Peach is nu nog niet bekend, maar zullen als ze zo doordoen snel aan naambekendheid winnen. Geweldige schijf, tot op de festivalweide jongens!

FacebookBandcamp

 

Luister nog meer muziek op onze Spotify.

19 november 2020

About Author

Jan-Willem Declercq


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief