Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mystic Peach – “Ursodfrnt”

Wie al eens houdt van goeie fuzz, zou wel eens de muziek van Mystic Peach kunnen appreciëren. Het drietal uit Southampton brengt al sinds 2018 heerlijke singles uit, met vorig jaar een uitstekende ep als eerste echte collectie. Nu komt daar een vervolg op met single “Ursodfrnt” die wordt bijgestaan door een b-kantje in de vorm van “The Other Half”. Op beide singles lijkt de band geen gas terug te nemen en dat hoeft ook niet, want op die manier komt de muziek van Mystic Peach het best tot zijn recht.

“Ursodfrnt” is een aanklacht tegen de domme maatschappij en hoe sommige woorden totaal geen betekenis meer hebben. Dat lyrics bij Mystic Peach eerder bijzaak zijn, hoor je al van zodra de eerste riff door je gehoorkanaal klieft. De single is nog niet goed en wel begonnen of het fuzzpedaal staat al te ronken en de gitaren vliegen je om de oren. De agressieve vocals maken het geheel af, al zitten er ook kleine breaks in om de song aan energie te doen winnen. Met op het eind een heerlijke uitschieter, zouden we hier evengoed kunnen spreken van een metalfuzznummer, al lijkt Mystic Peach zich toch eerder in het garagegenre te situeren. B-kantje “The Other Half” doet het in net geen twee minuten en rammelt net nog iets meer dan de officiële single, waardoor Mystic Peach met twee nummers heerlijk kan scoren.

Op 21 en 22 oktober speelt de band op Left of the Dial in Rotterdam.

Twitter / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3552 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mystic Peach - "Death of Me"

De naam Mystic Peach doet misschien een lief bandje met dromerige muziek vermoeden, maar niets is minder waar. Het trio uit Southampton…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Deadletter, Eades, Mystic Peach, Remember Sports onder de eerste namen van Left of the Dial 2022!

Left of the Dial palmt ook volgend jaar in oktober de binnenstad van Rotterdam in. Het ontdekkingsfestival met een focus voor (post-)punkmuziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.