InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single MEAU – “Weet”

Begin september bracht MEAU met “Kalmte” haar eerste single uit. Meau Hewitt studeert aan de Herman Brood Academie in Utrecht en daar leert ze het een en het ander over muziek. Zelf maakt en produceert de muzikante indie pop met elektronische invloeden en dat gaat gepaard met eerlijke, Nederlandstalige teksten. Wanneer we hier in België aan muziek uit Nederland denken, dan denken we al gauw aan Eefje De Visser en zij is dan ook een inspiratiebron van MEAU. Daarnaast laat ze zich ook nog inspireren door onder meer Ry X en Bon Iver.

Al vanaf de eerste pianotonen weet MEAU de aandacht van de luisteraar op te eisen. Er worden fijne geluiden toegevoegd aan de muziek waardoor het luisteren wat leuker wordt. Toch wordt het nooit druk en blijft de muzikante een zekere rust uitstralen. Het is alsof we ons in een cocon bevinden tijdens het beluisteren van “Weet”, volledig afgeschermd van de wereld. De Nederlandse zingt over een moment dat ze zich goed in haar vel voelde in de hoop zo dat gevoel te kunnen vast leggen. Van een lied als dit gaan wij ons in ieder geval goed voelen en zo kijken we al uit naar nieuwe muziek van MEAU.

Volgend jaar brengt MEAU een eerste ep uit

Facebook / Instagram

550 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.