Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hannah’s Little Sister – “Anywhere”

Moeder roept beneden dat het tijd is om op te staan wanneer je je met je pluchen beer nog een laatste keer omdraait en nog die ene, vertikte minuut gaat donsdelen. Tevergeefs bevind je je daaropvolgend wonderbaarlijk snel onder de bel van de speelkoer. Het is de eerste schooldag. Voorstellen hoef je jezelf echter niet, oh nee: jij lijkt sprekend op grote zus Hannah. Dat maakt je, zoals het voorgeschreven staat in de universele wet van speelkoeren her en der, ‘Hannahs kleine zusje’. Zo verging het althans Meg, bandlid van het naar die kindertijdse eretitel vernoemde Hannah’s Little Sister. Het kwartet uit Blackpool gaat al even speels om met hun muziek als met hun attitude. Grootmoeders bestempelen hen als de hoofdoorzaak van de vergane glorie van de familie, de band zelf als ‘a bombastic racket for those who like to smack it’.

Vandaag brengen ze ons weer zo’n meer dan bombastische racket. Traagjes en mysterieus bouwt het op, als ouderwetse oozy pyschedelica, om onze aandacht te trekken. ‘You can take me anywhere / Take me where you wanna / Going where you are’: met deze woorden versiert een engelachtige stem ons. Te gauw worden we bedolven onder een lading pretparkpunk en kunnen we niet meer weglopen van deze band noch hun nieuwe nummer. “Anywhere”, dat levert je twaalf punten op in Scrabble, maar vooral ook een beweeglijk schuddend onderlijf. Na onvoorwaardelijke knallers als “20”, “Bin Mouth” en “Gum” voegt nog een exemplaar zich bij dat rijtje en kunnen we enkel verlangen naar een volgende release.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
AlbumsFeaturesRecensies

The Byker Grove Fan Club - Feeding Eels (★★★★): Zeer kort, dubbel zo krachtig

  Wat begon als een hobbyproject (lees: bier drinken en riffs schrijven) in een kelder van één van de bandleden mondde uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Boskat - "Fake It Till You Make It" (feat. Calya J.)

De Antwerpse Boskat levert stevige poppunk die menig luisteraar omverblaast. Dit knotsgekke duo valt niet enkel op door zijn aanstekelijke nummers, hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.