Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hannah’s Little Sister – “Anywhere”

Moeder roept beneden dat het tijd is om op te staan wanneer je je met je pluchen beer nog een laatste keer omdraait en nog die ene, vertikte minuut gaat donsdelen. Tevergeefs bevind je je daaropvolgend wonderbaarlijk snel onder de bel van de speelkoer. Het is de eerste schooldag. Voorstellen hoef je jezelf echter niet, oh nee: jij lijkt sprekend op grote zus Hannah. Dat maakt je, zoals het voorgeschreven staat in de universele wet van speelkoeren her en der, ‘Hannahs kleine zusje’. Zo verging het althans Meg, bandlid van het naar die kindertijdse eretitel vernoemde Hannah’s Little Sister. Het kwartet uit Blackpool gaat al even speels om met hun muziek als met hun attitude. Grootmoeders bestempelen hen als de hoofdoorzaak van de vergane glorie van de familie, de band zelf als ‘a bombastic racket for those who like to smack it’.

Vandaag brengen ze ons weer zo’n meer dan bombastische racket. Traagjes en mysterieus bouwt het op, als ouderwetse oozy pyschedelica, om onze aandacht te trekken. ‘You can take me anywhere / Take me where you wanna / Going where you are’: met deze woorden versiert een engelachtige stem ons. Te gauw worden we bedolven onder een lading pretparkpunk en kunnen we niet meer weglopen van deze band noch hun nieuwe nummer. “Anywhere”, dat levert je twaalf punten op in Scrabble, maar vooral ook een beweeglijk schuddend onderlijf. Na onvoorwaardelijke knallers als “20”, “Bin Mouth” en “Gum” voegt nog een exemplaar zich bij dat rijtje en kunnen we enkel verlangen naar een volgende release.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Descendents - "That's The Breaks"

Eind oktober verrasten de punkveteranen van Descendents ons met een 7″ Suffrage  met daarop twee uitstekende nummers. De punkers zijn niet de…
Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Teen Mortgage - "Such Is Life"

Uit Washington D.C. zijn slechts weinig slechte groepen ontsproten en dan denken we bijvoorbeeld alleen nog maar aan de bands van Dischord…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Stay Idle - "Adjacent Replacement"

Afgelopen oktober maakten we al kennis met Stay Idle. De Limburgse groep maakte met hun debuutsingle “So Tame” meteen indruk. Na hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.