banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Altın Gün – “Ordunun Dereleri”

Als je dacht dat zoiets als ‘Turkse psychedelische folk’ geen publiek zou kunnen aantrekken, dan heb je verkeerd gedacht. Integendeel zelfs, Altın Gün bevindt zich al een paar jaar op een succesvol parcour naar onorthodox rocksterrenschap, en is niet van plan het pedaal binnenkort minder hard in te drukken. De Turks-Nederlandse band vindt gestaag zijn weg naar het internationaal podium met het sterke en Grammy-genomineerde album Gece van vorig jaar, die intrigerende instrumentatie weet te combineren met een liefde voor de onbezongen Turkse psychedelia van de jaren 1970. “Ordunun Dereleri” is de eerste single voor hun opkomende album Yol (gemixt en geproduced door het Belgische Asa Moto), dat op 26 februari 2021 uitkomt.

De drums en synthintro van “Ordunun Dereleri” zijn al meteen uiterst meeslepend en voeren je al naar een soort van droomwereld. Het is een minder drukbezet en zwoeler nummer, perfect voor op een zomeravond in het gras te gaan liggen. De heerlijke retro en de diepe synths geven “Ordunun Dereleri” die psychedelische twist die alleen Altın Gün kan aanbrengen, al zorgen de typisch Turkse folkvocals ook voor een stevige portie dramatiek. Voor wie niet genoeg kan krijgen, is er nog de instrumentale B-kant “Bir Of Çiksem” om van te smullen. Bewijzen dat psychedelia zeker nog zijn plaats heeft in de 21ste eeuw, hebben we ondertussen al genoeg gekregen van Altın Gün, maar herinneringen als deze zijn welgekomen.

Instagram / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

122 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Altın Gün, Dijf Sanders, Derya Yıldırım & Grup Şimşek @ Leffingeleuren: Exotische sounds op een dansbaar bedje

Ook dit jaar is er geen Leffingeleuren zoals we die normaal zouden krijgen. In plaats daarvan twee weekends waarbij we enkele concertavonden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren 2021 verwelkomt Altin Gün, Amenra, Goose, Girls in Hawaii en meer!

Vorig jaar koos de organisatie van Leffingeleuren voor een alternatieve concertreeks in het hartje van het pittoreske West-Vlaamse dorpje, maar dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle TT. Elzinga - "Fountains"

De Nederlandse singer-songwriter Tim Knol is sinds hij zijn wilde haren verloor een bezig baasje. Naast zijn eigen muzikale activiteiten bestiert hij…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.