Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig – “Feels Right”

Geboren in Ierland, opgegroeid in Spanje en vandaag de dag in het grote Londen; Biig Piig blijft niet graag op dezelfde plek. Het zorgde er op die manier wel voor dat de jonge zangeres in zowel het Spaans als in het Engels muziek kan maken. Een schot in de roos, zo bleek, want Jessica Smyth wordt al enige tijd opgehemeld door alles en iedereen die iets heeft met de muziekindustrie. Biig Piig gaat dus zonder enige twijfel een felroze toekomst tegemoet. Op Spotify heeft ze dan ook al miljoenen streams bij elkaar gesprokkeld dankzij bescheiden hitjes als “Perdida” en “Sunny“. Wat de Ierse zangeres wel typeerde, was een zekere tristesse die altijd doorheen haar nummers hing. Van dat pad lijkt ze nu al enige tijd af te wijken, maar het nieuwe “Feels Right” spant op dat vlak wel de kroon.

Het is geen verrassing dat een song met als titel “Feels Right” ook effectief goed voelt. Het nummer opent met een – hoe kan het ook anders – Spaansgetinte gitaar. Toch is het pas vanaf het moment dat de beat erbij komt, dat je gewoon voelt dat er iets groots aan zit te komen. Een wel heel zwoele baslijn maakt zijn entree, waardoor we rechtstreeks de disco in gekatapulteerd worden. Biig Piig zelf speelt haar stem goed uit en klinkt daardoor zeer intrigerend. De verfrissende toets op een lekker warm nummer als het ware. Stilzitten behoort op “Feels Right” dan ook niet tot de mogelijkheden. De temperaturen mogen de komende dagen dan misschien wel richting het vriespunt neigen, Biig Piig kegelt ze zonder enige moeite terug de hoogte in.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer leuke muziek op onze Spotify

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kojaque - “WOOF” (feat. Biig Piig)

Over ongeveer anderhalve maand ligt-ie in de schappen: het tweede album van Kojaque. PHANTOM OF THE AFTERS is de opvolger voor het…
InstagramLiveRecensies

Biig Piig @ Botanique (Rotonde): Wisselvallige start van het weekend

De Ierse Jessica Smyth, die we beter kennen als Biig Piig, bracht eerder dit jaar haar debuutalbum Bubblegum uit. Daarop hoorden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.