Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wage War – “Surrounded”

Toen Wage War eerder dit jaar een bezoek bracht aan België, was iedereen nog volledig in de ban van hun laatste album Pressure. Niet veel later kondigden de Amerikanen aan dat ze volop aan het werken waren aan nieuwe muziek. Hun nieuwste single “Surrounded” is het eerste dat we van deze belofte te horen krijgen. De formatie bestaat tien jaar en kent een evolutie om u tegen te zeggen. Ondanks dat het succes van de band recent pas op gang kwam, hebben ze in het verleden al steevast getoond wat ze in hun mars hebben.

Met “Surrounded” vliegt Wage War er meteen in. Vanaf het begin is duidelijk dat we stevig spul kunnen verwachten. De rustigere sfeer van Pressure blijft achterwege en wordt ingewisseld voor breakdowns die zowel door de drums als de gitaren verzorgd worden. Wel zweert de band nog steeds bij een clean refrein waarin zanger Cody Quistad zijn beste beentje voor zet. Frontman Briton Bond laat op zijn beurt de overvloed aan krachtige screams uit zijn keel vloeien. Al bij al is het een typische song zoals we die gewend zijn van Wage War, maar met een tikkeltje meer pit dat ons teruggooit naar hoe de band vijf jaar geleden klonk. De heren wisten ons te vertellen dat het nummer al enkele jaren in de maak is en ze “Surrounded” in het verleden al live brachten, om te kunnen inschatten of het lied al dan niet klaar was voor de release.

Of er een volledig nieuw album komt is nog onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat Wage War refereerde naar een B-Side van hun album Blueprints uit 2015. Verdere aankondigingen zijn er nog niet gemaakt, maar “Surrounded” toont wel dat de band zichzelf heeft heruitgevonden en terugkeert naar oude gewoonten.

Website / FacebookSpotify

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. - "pressure" (feat. IYAMAH)

2023 was zonder enige twijfel een topjaar voor blackwave.. Na de release van No Sleep In LA zette de band enorme stappen: niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Gun Kelly - "PRESSURE"

Je kan Machine Gun Kelly van veel betichten, maar bij het alias van Colson Baker zal het nooit snel saai worden. Enerzijds…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kalaallit Nunaat - "Pressure"

Kalaallit Nunaat is een van de vele strakke bandjes die we moesten missen op het Nederlandse Left of the Dial, niet omdat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.