Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Machine Head – “My Hands Are Empty”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In de jaren 90 werd Machine Head succesvol door de agressie van thrashmetal te combineren met laag gestemde groovemetal riffs. Dit beenharde geluid maakt sinds enkele jaren opnieuw deel uit van de band. Na hun eerste uitgaven ging de band namelijk meer experimenteren met traditionele metal en langer durende liedjes. Uiteindelijk hadden ze schoon genoeg van die stijl en besloten ze om terug te keren naar hun oorspronkelijke geluid. Frontman Robert Flynn is zich bewust van de muzikale richting die hij en zijn collega’s uitgaan. Hij verlangt ernaar om net als in de gloriejaren van de band te rappen. Catharsis, hun meest recente plaat, viel niet bij iedereen in de smaak. Opmerkelijk kwam de meeste kritiek vanwege de hiphop invloeden. Maar een beetje kritiek kan Machine Head niet klein krijgen. De heren uit Californië hebben dit jaar reeds drie singles uitgebracht waaronder “Stop The Bleeding”. De teksten zijn erop of eronder, maar gelukkig is er bij Machine Head nooit gebrek aan energie.

“My Hands Are Empty” begint met koorzang en epische achtergrondmuziek. Na de één minuut durende intro breekt de hel los om ons duidelijk te maken dat we geen symfonisch orkest bijwonen. De snoeiharde verzen en melodische refreinen wisselen elkaar mooi af. Flynn hanteert zijn stem op dezelfde manier; hard en zacht. Een zanger met evenveel schreeuw- als zangtalent zal altijd gerespecteerd worden in de metalwereld. Het nummer klinkt op zich al lekker, maar een gitaarsolo die wat later de spotlight steelt is heus niet overbodig. Zo’n passages horen we steeds minder in de hedendaagse scene, hiervoor krijgt Machine Head dus zeker een pluspunt. 

Een nieuw album is nog niet in zicht, maar met deze band lijkt de put nog lang niet leeg.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Every Time I Die – “Planet Shit”

In de laatste tien maanden bracht Every Time I Die reeds vijf singles uit voor hun aanstaande album Radical. Nu zijn de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single We Came As Romans – “Black Hole” (feat. Caleb Shomo)

Sinds het overlijden van zanger Kyle Pavone in 2018 heeft We Came As Romans zich beperkt tot drie releases. Met “Carry The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.