Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Run the Jewels – “No Save Point”

Run the Jewels sluit 2020 af met een encore. Het fenomenale rapduo bracht al eerder dit jaar de moderne klassieker RTJ 4, maar daarmee was het laatste woord duidelijk nog niet gezegd. Poolse videogameontwikkelaar CD Projekt Red rekende op de steun van producer El-P en rapper Killer Mike om de soundtrack van hun opkomende futuristische game Cyberpunk 2077 aan te dikken. Die ging normaal gezien midden april uitkomen, maar die releasedatum werd onder andere door het coronavirus verplaatst naar december. We krijgen nu dus met wat vertraging de single “No Save Point” voorgeschoteld.

En cyberpunk is echt wel een goede term voor “No Save Point”. De cinematische en diepe dreunende synths in de intro doen al snel denken aan de score van cyberpunkgrondlegger Blade Runner. Vliegende auto’s en oveweldigende neonreclameborden rijzen al meteen in de geest op. Onder de alter ego’s ‘Yankee and the Brave’, die we op RTJ 4 al leerden kennen, bestormen de twee weer de zoveelste banger in hun discografie. Het is allemaal niet zo conceptueel zwaar als wat er op hun vorig album stond, maar dat hoeft natuurlijk niet voor een videogamesoundtrack. Op “No Save Point” is het weer aangenaam bombast geblazen zoals we gewoon zijn van RTJ.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.