Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Run the Jewels – “No Save Point”

Run the Jewels sluit 2020 af met een encore. Het fenomenale rapduo bracht al eerder dit jaar de moderne klassieker RTJ 4, maar daarmee was het laatste woord duidelijk nog niet gezegd. Poolse videogameontwikkelaar CD Projekt Red rekende op de steun van producer El-P en rapper Killer Mike om de soundtrack van hun opkomende futuristische game Cyberpunk 2077 aan te dikken. Die ging normaal gezien midden april uitkomen, maar die releasedatum werd onder andere door het coronavirus verplaatst naar december. We krijgen nu dus met wat vertraging de single “No Save Point” voorgeschoteld.

En cyberpunk is echt wel een goede term voor “No Save Point”. De cinematische en diepe dreunende synths in de intro doen al snel denken aan de score van cyberpunkgrondlegger Blade Runner. Vliegende auto’s en oveweldigende neonreclameborden rijzen al meteen in de geest op. Onder de alter ego’s ‘Yankee and the Brave’, die we op RTJ 4 al leerden kennen, bestormen de twee weer de zoveelste banger in hun discografie. Het is allemaal niet zo conceptueel zwaar als wat er op hun vorig album stond, maar dat hoeft natuurlijk niet voor een videogamesoundtrack. Op “No Save Point” is het weer aangenaam bombast geblazen zoals we gewoon zijn van RTJ.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Vince Staples - Vince Staples (★★★½): Moment van bezinning

Net 28 jaar is hij, en toch bewoont hij al een tijdje een van de interessantere hoeken van de hiphopwereld. Kwaliteit en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bas - "The Jackie" (feat. J. Cole & Lil Tjay)

De New Yorkse rapper Bas voegt met “The Jackie” een nieuwe single toe bij zijn repertoire. Dat doet hij met Lil Tjay,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz - "I Love You, I Hate You"

Als je nieuwe album 19 nummers zal tellen, dat kan je natuurlijk gul met singles strooien. Vandaar dus deze vierde single van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.