Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single St. Solaire – “Videotape”

Na ruim twee jaar in de studio kondigen de heren van de indiepopband St. Solaire hun debuutalbum you=me aan. De release van deze plaat was oorspronkelijk bedoeld voor dit najaar, maar werd ten gevolge van de huidige coronapandemie uitgesteld tot april 2021. In 2016 wisten de Rotterdammers alvast te bekoren met debuutsingle “Morning Sound”. Al snel werd hun sound gelinkt aan bands zoals Bon Iver, Radiohead en The War on Drugs. Het talent van de groep bleef niet onopgemerkt en zo waren ze te zien in het voorprogramma van onder andere HAEVN, Trixie Whitley en Noah Guthrie. Anno 2020 probeert het viertal eindelijk zijn doorbraak te versieren met de smaakmakende single “Videotape”.

“Videotape” begint met vrolijke indietonen die overgaan op de warme stem van frontman Geert van Emden, wiens stem wat meeheeft van Coldplay zanger Chris Martin. In het nummer grijpt hij terug naar wat niet meer is; het verleden. Dit melancholieke keert ook terug in het geluid. Toch straalt het nummer niet enkel gemis uit, maar ook warmte, zeker door de outro die zachtjes blijft nazinderen. “Videotape” biedt herkenbare elementen uit eerdere nummers zoals het breekbare “Home”, maar weet ook te verrassen met een meer uitgesproken sound. St. Solaire heeft met het gelaagde “Videotape” duidelijk haar eigen geluid weten te contouren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Molly Burch - Romantic Images (★★★½): Van het eindejaarsbal naar de discodansvloer

Het mag een klein wonder genoemd worden dat Molly Burch niet actief is in de filmwereld. Ze groeide omringd door acteurs op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The War On Drugs - "Living Proof"

De tijd waarin The War On Drugs nog een nobele onbekende was, ligt al ver achter ons. Ondertussen is de band rond…
AlbumsFeatured albumsRecensies

John Grant - Boy From Michigan (★★★★): Grootse muziek voor het halfduister

John Grant is zo’n artiest die zichzelf met elk nieuw album verder tracht te ontwikkelen. Met The Czars bracht hij tussen 2001…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.