Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single St. Solaire – “Videotape”

Na ruim twee jaar in de studio kondigen de heren van de indiepopband St. Solaire hun debuutalbum you=me aan. De release van deze plaat was oorspronkelijk bedoeld voor dit najaar, maar werd ten gevolge van de huidige coronapandemie uitgesteld tot april 2021. In 2016 wisten de Rotterdammers alvast te bekoren met debuutsingle “Morning Sound”. Al snel werd hun sound gelinkt aan bands zoals Bon Iver, Radiohead en The War on Drugs. Het talent van de groep bleef niet onopgemerkt en zo waren ze te zien in het voorprogramma van onder andere HAEVN, Trixie Whitley en Noah Guthrie. Anno 2020 probeert het viertal eindelijk zijn doorbraak te versieren met de smaakmakende single “Videotape”.

“Videotape” begint met vrolijke indietonen die overgaan op de warme stem van frontman Geert van Emden, wiens stem wat meeheeft van Coldplay zanger Chris Martin. In het nummer grijpt hij terug naar wat niet meer is; het verleden. Dit melancholieke keert ook terug in het geluid. Toch straalt het nummer niet enkel gemis uit, maar ook warmte, zeker door de outro die zachtjes blijft nazinderen. “Videotape” biedt herkenbare elementen uit eerdere nummers zoals het breekbare “Home”, maar weet ook te verrassen met een meer uitgesproken sound. St. Solaire heeft met het gelaagde “Videotape” duidelijk haar eigen geluid weten te contouren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLUAI – "Hate You"

Vlaanderen telt amper all-female bands. Na stevig hersengekraak druipen slechts enkele bands door onze hersenkas: de onlangs herrezen Laïs, Oko Yono en…
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 1): Zon, zee en melancholie

Er hangt altijd een spannend sfeertje van anticipatie in de lucht wanneer we voor het eerst een gloednieuw festival betreden. Dat die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Door Cinema Club - "Wonderful Life"

Of het nu de KluB C op Rock Werchter is, de Ancienne Belgique vult of op enkele opeengestapelde bierbakken staat: gelijk waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.