Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts – “Hey Bug”

Vreugdedansjes ten huize Parquet Courts, want de New Yorkse band heeft iets te vieren. Niet alleen ruimt Trump na vier jaar plaats voor het fatsoen, de band mag ook nog eens de Donaldlipjes tuiten om tien kaarsjes uit te blazen. Voor die gelegenheid kondigden de heren On Time aan, een livestreamshow waarin ze straks de voorbije tien jaar zullen bezingen. Aan dat nieuws koppelden ze ook iets ouds: de voorheen onuitgebrachte single “Hey Bug”. Die song dateert uit de opnamesessies voor Sunbathing Animal, hun album uit 2014. Hij haalde destijds de plaat niet, maar wordt nu bij nader inzien te goed bevonden om niet te delen.

Waar frontman Andrew Savage op de jongste plaat Wide Awake! nog zijn naam alle eer aandeed door wild tekeer te gaan tegen de krankzinnigheid in zijn land, is het moment nu aangebroken om het vrolijkere geluid van weleer op te rakelen. En da’s leuk om te horen. Hoewel we helemaal zot waren van de aan The Stranglers schatplichtige punk en funk van Wide Awake! (hun beste plaat totnogtoe), vormt “Hey Bug” een mooie aanleiding om nog eens terug te grijpen naar de meer aan Pavement verwante melodieuze rammelrock uit hun begindagen. In het geval van “Hey Bug” is dat wel rammelrock op hyperkinetisch tempo, met een korte adempauze in het refrein en een als kriebelbeestjes zoemende gitaar in de outro. Ideaal om vier jaar tenenkrommende politieke retoriek van je af te huppelen.

On Time valt op 10 december tegen betaling te livestreamen via Noonchorus, zo’n tien jaar nadat de mannen van Parquet Courts hun allereerste optreden gaven ergens in een kelder in Brooklyn. ‘Toen speelden we live voor virtually no one, nu zullen we live spelen voor everyone, virtually’, zegt de band daarover. Wat er in een decennium allemaal kan gebeuren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

A. Savage - Several Songs About Fire (★★): Iets te vaak strompelend

Het is alweer zes jaar geleden dat Parquet Courts frontman Andrew Savage zijn debuutalbum Thawing Dawn uitbracht. Met die release richtte de…
InstagramLiveRecensies

HEAR HEAR! 2022: Een hete ontmoeting

De eerste editie van HEAR HEAR! had ook meteen HOT HOT! kunnen heten, want het was puffen en zweten tot de laatste…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cheekface - "Pledge Drive"

Cheekface is zo’n band die echt een onmiskenbare sound heeft. Het drietal doet denken aan bands zoals Talking Heads en Parquet Courts,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.