Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts – “Hey Bug”

Vreugdedansjes ten huize Parquet Courts, want de New Yorkse band heeft iets te vieren. Niet alleen ruimt Trump na vier jaar plaats voor het fatsoen, de band mag ook nog eens de Donaldlipjes tuiten om tien kaarsjes uit te blazen. Voor die gelegenheid kondigden de heren On Time aan, een livestreamshow waarin ze straks de voorbije tien jaar zullen bezingen. Aan dat nieuws koppelden ze ook iets ouds: de voorheen onuitgebrachte single “Hey Bug”. Die song dateert uit de opnamesessies voor Sunbathing Animal, hun album uit 2014. Hij haalde destijds de plaat niet, maar wordt nu bij nader inzien te goed bevonden om niet te delen.

Waar frontman Andrew Savage op de jongste plaat Wide Awake! nog zijn naam alle eer aandeed door wild tekeer te gaan tegen de krankzinnigheid in zijn land, is het moment nu aangebroken om het vrolijkere geluid van weleer op te rakelen. En da’s leuk om te horen. Hoewel we helemaal zot waren van de aan The Stranglers schatplichtige punk en funk van Wide Awake! (hun beste plaat totnogtoe), vormt “Hey Bug” een mooie aanleiding om nog eens terug te grijpen naar de meer aan Pavement verwante melodieuze rammelrock uit hun begindagen. In het geval van “Hey Bug” is dat wel rammelrock op hyperkinetisch tempo, met een korte adempauze in het refrein en een als kriebelbeestjes zoemende gitaar in de outro. Ideaal om vier jaar tenenkrommende politieke retoriek van je af te huppelen.

On Time valt op 10 december tegen betaling te livestreamen via Noonchorus, zo’n tien jaar nadat de mannen van Parquet Courts hun allereerste optreden gaven ergens in een kelder in Brooklyn. ‘Toen speelden we live voor virtually no one, nu zullen we live spelen voor everyone, virtually’, zegt de band daarover. Wat er in een decennium allemaal kan gebeuren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Silverbacks - Fad (★★★★): Strijd tegen vervaging

Met veel plezier zien fans van postpunk dat het genre weer toe is aan een revival, en die kon niet vroeger gekomen…
LiveRecensies

Cactusfestival (Festivaldag 3): Gitaargeweld neemt over

De allerlaatste dag van Cactusfestival 2019 plaatste resoluut opnieuw de gitaar centraal. Met onder meer dEUS, Trixie Whitley, Band of Horses, Neneh…
FeaturesUitgelicht

Elf tips voor Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole, een festival waar wij beren wel raad mee weten. Het festival legt ook dit jaar weer een zeer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.