Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts – “Hey Bug”

Vreugdedansjes ten huize Parquet Courts, want de New Yorkse band heeft iets te vieren. Niet alleen ruimt Trump na vier jaar plaats voor het fatsoen, de band mag ook nog eens de Donaldlipjes tuiten om tien kaarsjes uit te blazen. Voor die gelegenheid kondigden de heren On Time aan, een livestreamshow waarin ze straks de voorbije tien jaar zullen bezingen. Aan dat nieuws koppelden ze ook iets ouds: de voorheen onuitgebrachte single “Hey Bug”. Die song dateert uit de opnamesessies voor Sunbathing Animal, hun album uit 2014. Hij haalde destijds de plaat niet, maar wordt nu bij nader inzien te goed bevonden om niet te delen.

Waar frontman Andrew Savage op de jongste plaat Wide Awake! nog zijn naam alle eer aandeed door wild tekeer te gaan tegen de krankzinnigheid in zijn land, is het moment nu aangebroken om het vrolijkere geluid van weleer op te rakelen. En da’s leuk om te horen. Hoewel we helemaal zot waren van de aan The Stranglers schatplichtige punk en funk van Wide Awake! (hun beste plaat totnogtoe), vormt “Hey Bug” een mooie aanleiding om nog eens terug te grijpen naar de meer aan Pavement verwante melodieuze rammelrock uit hun begindagen. In het geval van “Hey Bug” is dat wel rammelrock op hyperkinetisch tempo, met een korte adempauze in het refrein en een als kriebelbeestjes zoemende gitaar in de outro. Ideaal om vier jaar tenenkrommende politieke retoriek van je af te huppelen.

On Time valt op 10 december tegen betaling te livestreamen via Noonchorus, zo’n tien jaar nadat de mannen van Parquet Courts hun allereerste optreden gaven ergens in een kelder in Brooklyn. ‘Toen speelden we live voor virtually no one, nu zullen we live spelen voor everyone, virtually’, zegt de band daarover. Wat er in een decennium allemaal kan gebeuren.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Courting - Grand National (★★★★): De draak steken met alles en iedereen

Het postpunk-vijftal Courting uit Liverpool tekende afgelopen jaar, nadat ze met “Football” een waar anthem losten, een deal bij Nice Swan Records…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Courting – “Grand National”

We hebben er weer enkele maanden op moeten wachten, maar eindelijk is Courting terug met een gloednieuwe single! Naast hun vorige single…
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The Yummy Mouths - "White Noise"

De tijd vliegt als je plezier hebt, moet The Yummy Mouths gedacht hebben. Je zou het bijna vergeten, maar het is ondertussen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.