Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Masego – “Mystery Lady” (feat. Don Toliver)

© CPU – Bert Savels

De Jamaicaans-Amerikaanse artiest Masego brengt op vrijdag 13 november zijn nieuwste ep Studying Abroad uit. Daarmee gaat hij een andere richting uit dan met zijn voorgaande werk. Zijn meest kenmerkende lied is “Tadow”, dat al weleens omschreven wordt als traphousejazz. Welk label het ook opgeplakt krijgt, Masego nestelt zich met zijn saxofoon voorgoed in je oren. De aankomende ep heeft zijn naam niet gestolen. Masego verwerkt invloeden van alle kanten van de wereld in zijn nieuwste muziek. Vorige single, “Silver Tongue Devil”, klonk zuiders, de artiest werkte hiervoor dan ook samen met dancehall queen Shenseea. De eerste single van de nieuwe ep, “Passport”, had daarentegen een onmiskenbaar oosters geluid. Met muziek als paspoort neemt hij ons mee op reis, elk nummer is een andere bestemming. Zo doen we toch nieuwe ervaringen op, ondanks het verplichte binnenzitten.

De inspiratie voor nieuwste single, “Mystery Lady”, is minder makkelijk vast te pinnen. Het klinkt, net als de rest van de recente nummers, wat pittiger dan zijn typische gladde muziek. Dat lijkt vooral te wijten aan de opvallende afwezigheid van Masego’s trouwe saxofoon. Waar dat gemis de vorige keren gecompenseerd werd door verfrissende accenten, zijn we nu aangewezen op de bijdrage van Don Toliver. De rapper uit Houston heeft zeker zijn kwaliteiten, maar met zijn onder effecten bedolven stem weet hij het nummer niet het nodige cachet te geven om er echt uit te springen. Desalniettemin wekt Masego met het laidback “Mystery Lady” onze nieuwsgierigheid op naar de volledige ep.

Don Toliver: Facebook / InstagramTwitter

Masego: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Masego - "Silver Tongue Devil" (feat. Shenseea)

  Masego is bezig met een nieuw projectje. Een tweetal weken geleden kregen we met “Passport” een eerste nummer, waarop Uncle Sego…
AlbumsRecensies

Spillage Village - Spilligion (★★★★): Gebeden zonder meneer pastoor

Terwijl in de jaren tachtig de Amerikaanse hiphop gedomineerd werd door de tweestrijd tussen East en West Coast, ontstond er in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Masego - “Passport”

De Jamaicaanse Amerikaan Masego staat bekend om zijn ‘traphousejazz’ muziekstijl, zoals hij het zelf noemt. Deze week lanceerde hij zijn nieuwste single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.