Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Picket Palace – “All About the Money”

Picket Palace is terug met een nieuwe single. De Australische punkrockband, genoemd naar de kangoeroewoning waarin de bandleden vroeger leefden, heeft het in “All About the Money” over de kritiek die ze over zich heen kregen nadat de mainstream media hun single “Anthony McDonald-Tipungwuti” oppikten. Met dat liedje, over een bekende speler van de Australian Football, scoorden ze een semi-virale hit in hun land. In veel genres komt de kritiek al snel naar boven zodra je een beetje bekendheid verwerft en meer aandacht krijgt, en in een subgenre zoals punkrock gaat het vaak nog sneller.

De frustratie van de band is meteen voelbaar in “All About the Money”, al brengt de groep het enigszins ironisch (een cocktail die ook typerend is voor hun landgenoten The Chats). Frontman Seamus O’Conell bezingt de rappe ouderwetse punkrockmuziek met een ruige stem zoals het hoort in dat genre. Het nummer vliegt voorbij door de combinatie van uptempo drums en goede riffs. Kortom: degelijke klaagzangpunkrock van Down Under waarin de muziekindustrie in vraag wordt gesteld.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "HeartLESS"

De Britse rockgroep You Me At Six heeft met het afgelopen jaar een drukke periode achter de rug. Het vijftal ging op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Chats - GET FUCKED (★★★★): Het gaspedaal volledig ingeduwd in de hoogste versnelling

De laatste tijd krijgen we heel wat gedonder van down under door onze oren geblazen. Onlangs brachten Beddy Rays en Dune Rats…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chats - "I've Been Drunk in Every Pub in Brisbane"

Soms zegt een titel al genoeg om te weten hoe een bepaald nummer zal gaan klinken. Bij The Chats kan je er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.