Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Picket Palace – “All About the Money”

Picket Palace is terug met een nieuwe single. De Australische punkrockband, genoemd naar de kangoeroewoning waarin de bandleden vroeger leefden, heeft het in “All About the Money” over de kritiek die ze over zich heen kregen nadat de mainstream media hun single “Anthony McDonald-Tipungwuti” oppikten. Met dat liedje, over een bekende speler van de Australian Football, scoorden ze een semi-virale hit in hun land. In veel genres komt de kritiek al snel naar boven zodra je een beetje bekendheid verwerft en meer aandacht krijgt, en in een subgenre zoals punkrock gaat het vaak nog sneller.

De frustratie van de band is meteen voelbaar in “All About the Money”, al brengt de groep het enigszins ironisch (een cocktail die ook typerend is voor hun landgenoten The Chats). Frontman Seamus O’Conell bezingt de rappe ouderwetse punkrockmuziek met een ruige stem zoals het hoort in dat genre. Het nummer vliegt voorbij door de combinatie van uptempo drums en goede riffs. Kortom: degelijke klaagzangpunkrock van Down Under waarin de muziekindustrie in vraag wordt gesteld.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chats - "6L GTR"

Je hebt zo van die bands die niet zo’n uitzonderlijke nummers maken, maar deze in de verf zetten dankzij hun ijzersterke livereputatie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chats - "Struck By Lightning"

The Chats is een band die het van zijn verschroeiende liveshows moet hebben en hier in België zitten we al twee jaar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Erykah Badu, The Smile, The Chats en meer naar Down The Rabbit Hole 2022!

Het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole laat nog eens van zich horen en dat met een flinke lading nieuwe namen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.