Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Picket Palace – “All About the Money”

Picket Palace is terug met een nieuwe single. De Australische punkrockband, genoemd naar de kangoeroewoning waarin de bandleden vroeger leefden, heeft het in “All About the Money” over de kritiek die ze over zich heen kregen nadat de mainstream media hun single “Anthony McDonald-Tipungwuti” oppikten. Met dat liedje, over een bekende speler van de Australian Football, scoorden ze een semi-virale hit in hun land. In veel genres komt de kritiek al snel naar boven zodra je een beetje bekendheid verwerft en meer aandacht krijgt, en in een subgenre zoals punkrock gaat het vaak nog sneller.

De frustratie van de band is meteen voelbaar in “All About the Money”, al brengt de groep het enigszins ironisch (een cocktail die ook typerend is voor hun landgenoten The Chats). Frontman Seamus O’Conell bezingt de rappe ouderwetse punkrockmuziek met een ruige stem zoals het hoort in dat genre. Het nummer vliegt voorbij door de combinatie van uptempo drums en goede riffs. Kortom: degelijke klaagzangpunkrock van Down Under waarin de muziekindustrie in vraag wordt gesteld.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys - "Muzzle"

Er mag zich een bevolkingsgroep aangesproken voelen door Destroy Boys, maar het lijkt meer een statement dan een regelrechte aanval naar het…
AlbumsRecensies

Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity (★★★): Tienermuziek voor de late twintiger

Wie weinig kaas heeft gegeten van punk en onverhoeds Death By Unga Bunga te horen krijgt, zal al snel denken dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "Fuck Euphemism"

NOFX is misschien wel de verpersoonlijk en de voortrekker van prettig gestoorde punkrock en de band draait al decennia lang mee aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.