Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Picket Palace – “All About the Money”

Picket Palace is terug met een nieuwe single. De Australische punkrockband, genoemd naar de kangoeroewoning waarin de bandleden vroeger leefden, heeft het in “All About the Money” over de kritiek die ze over zich heen kregen nadat de mainstream media hun single “Anthony McDonald-Tipungwuti” oppikten. Met dat liedje, over een bekende speler van de Australian Football, scoorden ze een semi-virale hit in hun land. In veel genres komt de kritiek al snel naar boven zodra je een beetje bekendheid verwerft en meer aandacht krijgt, en in een subgenre zoals punkrock gaat het vaak nog sneller.

De frustratie van de band is meteen voelbaar in “All About the Money”, al brengt de groep het enigszins ironisch (een cocktail die ook typerend is voor hun landgenoten The Chats). Frontman Seamus O’Conell bezingt de rappe ouderwetse punkrockmuziek met een ruige stem zoals het hoort in dat genre. Het nummer vliegt voorbij door de combinatie van uptempo drums en goede riffs. Kortom: degelijke klaagzangpunkrock van Down Under waarin de muziekindustrie in vraag wordt gesteld.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Huilie huilie"

Stevige gitaren en ietwat brutaal: Heideroosjes is terug van weggeweest. Na “2020, DE TERING”, dat we afgelopen december te horen kregen, kondigt de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky - "We're Going Out Again"

Tusky is een punkrockband uit Utrecht en bestond oorspronkelijk uit drie leden van John Coffey, dé Utrechtste pret post-hardcore formatie bij uitstek….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dropkick Murphys – Turn Up That Dial (★★★★): Mag de muziek een tikkeltje… luider?

Dropkick Murphys bestaat dit jaar exact 25 jaar en dat vieren ze met hun tiende studioalbum Turn Up That Dial. Hoewel er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.