Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs – “Zombie Prom”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We zijn nog altijd niet goed bekomen van de erbarmelijke laatste plaat van Kaiser Chiefs. Duck bleek vooral een lelijk eendje te zijn en eentje dat we zo snel mogelijk uit ons geheugen willen wissen. De plaat van vorig jaar was tevens het laatste werk dat we van de Britten kregen, tot ze eerder deze week nieuwe muziek begonnen te teasen. “Zombie Prom” heet het liedje en het is een ode aan Halloween thuis beleven. De verwachtingen zijn vanzelfsprekend heel laag en net daardoor kunnen we deze nieuwe wel erg appreciëren.

Met een venijnig lachje start Kaiser Chiefs deze ‘angstaanjagende’ single. Het is meteen ook het meest angstwekkende dat voorbijkomt, want de rest van het nummer ademt catchy positiviteit. Na een goeie luisterbeurt zit het refrein al in je hoofd genesteld en zo kunnen we toch zeggen dat Kaiser Chiefs het schrijven van aanstekelijke nummers nog niet verleerd is. Waar de vorige plaat uitblonk is saaiheid, horen we hier alleen maar plezier. En hoewel deze single enkel voor Halloween uitkomt, hopen we dat de band op dit elan verder gaat. Zo horen we de Chiefs namelijk het liefst.

2907 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Kaiser Chiefs @ De Roma: Optreden van het dubbele gezicht

Kaiser Chiefs, in 2005 waren ze het van het. De britpopband uit Leeds stond toen dan ook aan de top van hun…
AlbumsRecensies

Kaiser Chiefs - Duck (★★): Saai, saaier, saaist

Als je in 2005 de vraag ‘Wat is jouw favoriete band?’ kreeg en daar dan ‘Kaiser Chiefs’ op antwoordde, bewees je dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "People Know How To Love One Another"

Hoeveel Britse indierockbands uit de jaren 2000 zouden er nog actief zijn? Hoeveel zouden er nog relevant zijn? Tot het rijtje behoren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.