Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paloma Faith – “Gold”

Het nieuwe “Gold” is de vierde single die we sinds het begin van het schooljaar te horen krijgen van Paloma Faith. De Britse haar vijfde album verschijnt over een tweetal weken en in de plaats van een gespreide promocampagne brengt ze sinds halverwege deze maand elke week een single uit. Vorige week was dat “Last Night On Earth” en daarvoor “Falling Down“. “Better Than This” ging daar enkele weken aan voor en ondanks dat we niet helemaal warm liepen van dat lied hadden we ten minste even de tijd om te bekomen vooraleer er een nieuw lied naar ons hoofd werd gesmeten.

“Gold” is één van die nummers die rustig beginnen en dan bij het refrein openbarsten. Muzikaal gezien past het beter bij de stem van Faith dan “Last Night On Earth”, maar net zoals bij die single lijkt ze wat veel te willen doen. Ondanks dat het nummer net geen vier minuten duurt, had het iets langer mogen duren zodat het wat organischer kon groeien in de plaats van steeds snel naar het volgende deel over te slaan. Toch zijn er ook leuke aspecten aan “Gold” zoals het achtergrondkoortje, dat voor de climax een groot koor wordt. Ook in 2020 is dramatisch een kernwoord bij het beschrijven van Paloma Faith haar muziek.

Op 13 november verschijnt Infite Things en laat ons hopen dat we tot dan niet elke week nog een single te horen krijgen.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claud - "Soft Spot"

De 21-jarige Claud uit Chicago is een grote supporter voor de LGBTQ+ youth community en hun rechten. In hun single “Wish You…
AlbumsRecensies

Paloma Faith - Infinite Things (★★★): Oneindige samenhang

De Britse Paloma Faith bracht voor het eerst een langspeler uit in 2009 en elf jaar later is het tijd voor het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paloma Faith - "Last Night On Earth"

Het is nog maar van vorige week geleden dat Paloma Faith een nieuw nummer uitbracht, maar ook deze week krijgen we een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.