Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Paloma Faith – “Falling Down”

Over een kleine maand brengt Paloma Faith haar vijfde studioalbum Infinite Things uit. Hoewel voorganger The Architect in haar thuisland zowel in 2017 als 2018 in de top 20 van bestverkochte albums stond, is de Britse in andere landen een minder grote naam. In België is ze waarschijnlijk nog steeds vooral bekend om “Changing” met Sigma en “Lullaby” met Sigala. Ze heeft echter ook redelijk wat puike solosingles. “Only Love Can Hurt Like This” en “Guilty” zijn hier slechts twee voorbeelden van. Eerder dit jaar kregen we “Better Than This” te horen en we wisten dat Paloma Faith beter kon. Vandaag krijgen we daar het bewijs van.

“Falling Down” ligt wat in de lijn van haar oudere muziek; het lied ligt ergens tussen A Perfect Contradiction en The Architect. Er is een heel aanwezige beat, maar toch straalt het nummer iets retro uit. Met een orgel aan het begin en een achtergrondkoortje kunnen we stellen dat dit opnieuw een typische Paloma Faith-song is. De Britse combineert aspecten waar ze in het verleden al gebruik van maakte en creëert zo een nieuw, maar toch herkenbaar geluid op “Falling Down”.

Infinite Things verschijnt op 13 november via Sony.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

16 oktober 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief