Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Julia Stone – “Unreal”

© CPU – Joost Van Hoey

Je kent Julia Stone ongetwijfeld als de vrouwelijke helft van het Australische singer-songwriterduo Angus & Julia Stone, maar ook alleen staat de zangeres haar mannetje. Nu broer Angus al enkele jaren al zijn pijlen heeft gericht op zijn soloproject Dope Lemon, vond ook Julia het tijd om nog eens onder haar eigen naam aan de slag te gaan. Haar laatste wapenfeit dateerde tenslotte ook al van bijna tien jaar geleden. Een dikke maand geleden kwam er dan goed nieuws uit Australië, want de zangeres begon met “Break” aan een nieuw hoofdstuk. Dat was overigens niet het enige speciale aan die single, want Julia werkte voor het nummer samen met St. Vincent, Stella Mozgawa van Warpaint en Bryce Dessner van The National. Een hele waslijst dus, die de lat voor single nummer twee de hoogte in joeg.

Solo maakt Julia dus geen indiefolk, zoveel is duidelijk, want op “Unreal” trekt ze de dromerige poppy lijn vanop haar vorige werk door. Met een elektronisch bewerkte stemsample en wat begeleidende synths worden we meteen meegenomen door de zangeres. Terwijl die samples zich op de achtergrond vermenigvuldigen, treedt de Australische zelf naar de voorgrond. Ze zingt over hoe unreal ze zich voelt door haar geliefde, in de goede zin van het woord welteverstaan. Hoewel er op het nummer zelf niet bijzonder veel gebeurt, spat de liefde er dus vanaf. In de videoclip wordt dat zelfs nog wat duidelijker, want Julia en haar vriend Damon Herriman spelen de hoofdrollen. “Unreal” is dus een soort ode geworden aan de liefde van haar vriend, maar om het succes van “Break” te evenaren komt dit nummer toch wat tekort.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

4 september 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief