banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Stone – “Unreal”

© CPU – Joost Van Hoey

Je kent Julia Stone ongetwijfeld als de vrouwelijke helft van het Australische singer-songwriterduo Angus & Julia Stone, maar ook alleen staat de zangeres haar mannetje. Nu broer Angus al enkele jaren al zijn pijlen heeft gericht op zijn soloproject Dope Lemon, vond ook Julia het tijd om nog eens onder haar eigen naam aan de slag te gaan. Haar laatste wapenfeit dateerde tenslotte ook al van bijna tien jaar geleden. Een dikke maand geleden kwam er dan goed nieuws uit Australië, want de zangeres begon met “Break” aan een nieuw hoofdstuk. Dat was overigens niet het enige speciale aan die single, want Julia werkte voor het nummer samen met St. Vincent, Stella Mozgawa van Warpaint en Bryce Dessner van The National. Een hele waslijst dus, die de lat voor single nummer twee de hoogte in joeg.

Solo maakt Julia dus geen indiefolk, zoveel is duidelijk, want op “Unreal” trekt ze de dromerige poppy lijn vanop haar vorige werk door. Met een elektronisch bewerkte stemsample en wat begeleidende synths worden we meteen meegenomen door de zangeres. Terwijl die samples zich op de achtergrond vermenigvuldigen, treedt de Australische zelf naar de voorgrond. Ze zingt over hoe unreal ze zich voelt door haar geliefde, in de goede zin van het woord welteverstaan. Hoewel er op het nummer zelf niet bijzonder veel gebeurt, spat de liefde er dus vanaf. In de videoclip wordt dat zelfs nog wat duidelijker, want Julia en haar vriend Damon Herriman spelen de hoofdrollen. “Unreal” is dus een soort ode geworden aan de liefde van haar vriend, maar om het succes van “Break” te evenaren komt dit nummer toch wat tekort.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1050 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Rose Pink Cadillac"

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na…
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.