Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De La Soul – “Remove 45”

Al meer dan dertig jaar draait het trio van De La Soul mee in de hiphopindustrie. Ondanks hun wisselende succes scoorden de jazzrappers uit New York door de jaren heen heel wat hits, waarvan “Me, Myself and I” de bekendste is. In 2016 kwam hun meest recente album and the Anonymous Nobody… uit, dat genomineerd werd voor een Grammy. Na die plaat volgde er vier jaar stilte, maar nu zijn de jongens van De La Soul, die ondertussen de vijftig gepasseerd zijn, terug met een opvallende single “Remove 45”.

Onder het motto ‘F*ck Donald Trump’ en vergezeld van een hele hoop generatiegenoten trok De La Soul de studio in. Aan het begin van de single horen we een lofzang van de Amerikaanse president over de politie. Op de achtergrond klinken de befaamde woorden ‘I can’t breathe’ van George Floyd, de zwarte man die in mei door een agent werd gedood. Na de veelzeggende intro wordt de boodschap duidelijk: Donald Trump is een leugenaar, racist en narcist die Amerika de afgrond injaagt.

Met “Remove 45” doen de rappers een oproep aan het Amerikaanse volk: zorg ervoor dat Trump, de 45ste president van de VS, niet herkozen wordt. De invloed van Chuck D is duidelijk hoorbaar op de single. Met zijn hiphopgroep Public Enemy maakte hij in het verleden al bombastische nummers met een politiek karakter. Ook in dit nummer zijn de harde beats en chaotische sound aanwezig waardoor de boodschap, die duidelijk primeert, wordt versterkt. Verder doen ook Styles P, Talib Kweli, Pharoah Monch en Mysonne hun veelzeggend zegje.

Met nog minder dan een week te gaan tot de Amerikaanse verkiezingen is de timing van De La Soul ideaal. Met de protestsong hebben ze dan ook maar één doel voor ogen: ‘getting rid of Trump!’ Als COVID-19 het toelaat, geeft De La Soul op 9 april 2021 in Southampton de aftrap voor een tour door het Verenigd Koninkrijk.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russ - "Misunderstood"

Na jarenlang mixtapes en ep’s uitbrengen, vond Russ eindelijk internationaal succes in 2017 met zijn album There’s Really A Wolf. Ondertussen heeft…
AlbumsRecensies

Judas and the Black Messiah: The Inspired Album (★★★½): Gesofisticeerde geschiedenislessen

De film Judas and the Black Messiah vertelt het verhaal van Black Pantherlid en socialistisch activist Fred Hampton, die in 1969 vermoord…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Mosey - "Enough"

Lil Mosey draait al enkele jaren mee aan de top en is nog steeds maar negentien jaar oud. In 2017 brak hij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.