Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country, New Road – “Science Fair”

© Maxwell Grainger

Vorig jaar was er “Sunglasses”, de geweldige tweede single van Black Country, New Road. Sindsdien zit iedereen te smachten naar nieuwe muziek en vandaag is het eindelijk zover. Met “Science Fair” kondigt de groep uit Cambridge meteen een debuutalbum aan. For the First Time verschijnt op 5 februari 2021 via Ninja Tune en zal zes nummers bevatten. Met eerder uitgebrachte singles “Sunglasses” en “Athen’s, France”, samen met deze “Science Fair” kunnen we alvast stellen dat het een album wordt voor de eindejaarslijstjes volgend jaar.

“Science Fair” toont alvast weer waar Black Country, New Road tegenwoordig voor bekendstaat: chaotische jazzlandschappen creëren. Met de nodige noise, een zachte opbouw en een furieus einde zijn alle kenmerkende ingrediënten terug aanwezig en meer kunnen niet verwachten van de groep. Het zevental nam zijn tijd voor een debuutplaat, want ze wilden de liveperformance ook kunnen overbrengen op plaat. Met deze “Science Fair” is dat alvast gelukt, want de intensiteit zorgt ervoor dat je geboeid blijft luisteren, en eenmaal de georkestreerde chaos zich ontplooit, volgt een wondermooie dynamiek waarvan we niet wisten dat we ze nodig hadden. Nu wordt het alleen maar aftellen naar die debuutplaat.

 /  /  /

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Treeboy & Arc - Natural Habitat (★★★★): Artpunk voor humeurige zielen

Speedy Wunderground is de afgelopen jaren steeds een referentie geweest als het ging over nieuwe gitaarbands. Squid, black midi en Black Country,…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
LiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2023: Hoogtepunten verzamelen onder de Spaanse zon

Primavera Sound Barcelona is al twintig jaar het Europese festival bij uitstek om de meest actuele, alternatieve bands aan het werk te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.