Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Country, New Road – “Science Fair”

© Maxwell Grainger

Vorig jaar was er “Sunglasses”, de geweldige tweede single van Black Country, New Road. Sindsdien zit iedereen te smachten naar nieuwe muziek en vandaag is het eindelijk zover. Met “Science Fair” kondigt de groep uit Cambridge meteen een debuutalbum aan. For the First Time verschijnt op 5 februari 2021 via Ninja Tune en zal zes nummers bevatten. Met eerder uitgebrachte singles “Sunglasses” en “Athen’s, France”, samen met deze “Science Fair” kunnen we alvast stellen dat het een album wordt voor de eindejaarslijstjes volgend jaar.

“Science Fair” toont alvast weer waar Black Country, New Road tegenwoordig voor bekendstaat: chaotische jazzlandschappen creëren. Met de nodige noise, een zachte opbouw en een furieus einde zijn alle kenmerkende ingrediënten terug aanwezig en meer kunnen niet verwachten van de groep. Het zevental nam zijn tijd voor een debuutplaat, want ze wilden de liveperformance ook kunnen overbrengen op plaat. Met deze “Science Fair” is dat alvast gelukt, want de intensiteit zorgt ervoor dat je geboeid blijft luisteren, en eenmaal de georkestreerde chaos zich ontplooit, volgt een wondermooie dynamiek waarvan we niet wisten dat we ze nodig hadden. Nu wordt het alleen maar aftellen naar die debuutplaat.

 /  /  /

3034 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Squid: 'Hopelijk komen er meer koebellen'

Een van de meest geanticipeerde albums van 2021 is vast en zeker Bright Green Field, het langverwachte debuutalbum van het Brightonse Squid….
AlbumsRecensies

Black Country, New Road - For the First Time (★★★★½): Hoge verwachtingen, torenhoge resultaten

Het verhaal van Black Country, New Road begint al in 2018. Herrezen uit de assen van de achtkoppige band Nervous Conditions komt…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Black Country, New Road: ‘We zijn al bezig aan album twee’

Vrijdag is het eindelijk zover. De debuutplaat van Black Country, New Road liet lang op zich wachten, maar For the First Time belandt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.