Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Portrayal Of Guilt – “It’s Already Over” & “Masochistic Oath”

De herfst is in het land en de duisternis valt wat vroeger dan we gewend zijn. Daar hoort een portie duistere muziek bij, want je kan veel van Portrayal Of Guilt zeggen, maar niet dat het vrolijke bengels zijn. Wij kennen ze nog van hun passage met Deafheaven en Touché Amoré in de AB en van hun onderschatte debuut Let Pain Be Your Guide. Al bij al niet onbekend, maar toch wacht deze blackmetal/coreband nog op een kleine doorbraak. Aan talent zal het niet liggen.

De typische blackmetalzang typeert doorgaans de muziek, maar de stijl gaat verder. Portrayal Of Guilt mixt verschillende stijlen en zowel screamo, grindcore, noise als powerviolence passeren zo nu en dan. “It’s Already Over” start rustig met gitaargepingel en een dreigende bas. De stem bouwt op tot een bepaalde hoogte en dan schakelen ze over naar die typische zang. Het nummer is over het algemeen iets toegankelijker en iets melodieuzer dan we gewend zijn, en klinkt daardoor ook iets langer na en onderscheidt zich zo van andere nummers. “Masochistic Oath” start dan weer dreigender en angstaanjagender. Het tempo wordt snel de hoogte in gejaagd en doet denken aan het debuutalbum. Blackmetal is de boodschap, maar het tempo wordt leuk afgewisseld en zorgt voor een interessante verhouding in het nummer. Ook de bridge is dreigend en zorgt voor een heel aparte overgang dat de single naar een hoger niveau brengt.

Portrayal Of Guilt is nog lang niet aan het einde van hun Latijn. Met deze twee nummers bewijzen de heren dat ze nog veel meer in hun mars hebben dan ze reeds lieten horen. Er zit meer variatie in de nummers zonder afbreuk te doen aan de agressie en intensiteit. Deze singles zullen in een ep worden gegoten, genaamd We Are Always Alone.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Wolves In The Throne Room – Primordial Arcana (★★★★): Geesten van de natuur oproepen

‘Onze muziek roept de geesten op die in de bergen en rivieren wonen – de zon en de maan, de planten en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Run"

Zeal & Ardor is nu toch wel al een aantal jaar een van de meest interessante projecten binnen de metal. Het geesteskind…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Lalma - "The Realm"

Afgelopen zondag zond Canvas de eerste aflevering uit van de driedelige documentaire The Rhythm of the Band  – naar het gelijknamige album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.