Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (19 oktober – 25 oktober)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Haich Ber Na – “0594 Help”

Wat is avant-garde elektronica? Die vraag kunnen we vandaag eventueel beantwoorden door je Haich Ber Na voor te stellen. Zelf beschrijft hij zich als elektronische provocateur, wat we in het uitdagende “0595 Help” wel kunnen horen. Het nummer klinkt behoorlijk futuristisch en valt moeilijk te plaatsen doordat Haich Ber Na werkelijk verbluft met zijn productionele capaciteiten. Het contrast tussen de toegankelijke melodieën en intrigerende geluiden zorgen ervoor dat “0594 Help” telkens weer een intense luisterbeurt is en ook blijft hangen.

Stranded Mermaid – “Know Ya”

Louise Lindenger is al lang niet meer aan haar proefstuk toe. De Zweedse speelde al in verschillende bands en heeft er met Stranded Mermaid sinds kort ook een eigen project bij. Op haar nieuw nummer “Know Ya” is ze erin geslaagd om unieke soundscapes te creëren die een spannende en mysterieuze toets heeft. In de duistere popmuziek werden ook wat folk-elementen verwerkt waardoor ook wat ingetogenheid in het nummer sluipt. “Know Ya” heeft iets bijzonders dat ervoor zorgt dat we al zeer benieuwd zijn naar de opvolger van “Know Ya”!

Native Sun – “Government Shutdown”

Je onvrede uiten over de Amerikaanse regering in amper een minuut en dertig seconden? Native Sun kan dat! Het drietal uit New York met een migratieachtergond voelt zich wel vaker in de steek gelaten door de politiek en katalyseerden die onvrede in het korte “Government Shutdown”. De songtekst bestaat uit amper een paar woorden en toch komt de boodschap die Native Sun wil overbrengen duidelijk over. De verfijning laat te wensen over, maar net dat maakt “Gouvernement Shutdown” net zo sterk.

Quarter-Life Crisis – “Waterfall”

Ryan Hemsworth is al jaren een succesvolle producer en dj in de elektronische scene. De Canadees zag door de lockdown heel wat optredens in het water vallen, maar hij gebruikte de tijd om muzikaal te herbronnen en een nieuw project op te starten. Met Quarter-Life Crisis gaat Ryan Hemsworth de indierock-richting uit en daarvoor werkte hij samen met een heleboel artiesten. Deze week loste hij met “Waterfall” een tweede nummer uit zijn aanstaande ep. Het nummer is een samenwerking met Hovvdy-zanger Charlie Martin en overtuigt door zijn gelaagdheid en knappe productie. Dan is de lockdown dus toch nog voor iets goed geweest.

Beverly Kills – “Trophy Hunt”

Göteborg, de thuishaven van autofabrikant Volvo en van de post-punkers Beverly Kills. Het viertal mocht dit jaar voor het eerst optreden in de VS en kan tegelijk rekenen op de support van onder meer KEXP. Terwijl de laatste hand aan hun debuutplaat wordt gelegd, lossen ze deze week de one-off single “Trophy Hunt”. Op het nummer klinkt de band iets vrolijker dan we van hen gewend zijn, maar het gaat Beverly Kills toch goed af. “Trophy Hunt” is verrassend dansbaar en de ideale tussensmijter voor hun aankomende debuutplaat.

Dansen Dansen

Eric Prydz – “NOPUS”

Eric Prydz moeten we niet meer voorstellen. Al meer dan twintig jaar is de Zweedse housedj al bezig en is hij een van de meest spraakmakende producers in zijn vak. Met het iconische “Opus” scoorde hij een aantal jaar geleden nog een van de hits van de zomer en daar kregen we deze week met “NOPUS” (No Opus) onverwachts een ‘opvolger’ op. Het nummer gaat al een tijdje mee in de sets van Eric Prydz, maar het duurde tot deze week voor de finale versie de wereld werd ingestuurd. “NOPUS” is niets minder dan een euforiebom die als een lichtblik voelt in deze woelige tijden.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2073 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Native Sun - "Too Late"

Native Sun is een band uit New York waar de zang en de gitaar het werk zijn van Danny Gomez. Justin Barry…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Native Sun - "There's Revolution"

Native Sun is niet meteen de grootste naam, maar maakt wel muziek die heel bekend in de oren klinkt. De band uit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.