Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigur Rós – “Dvergmál”

© CPU – Bert Savels

Sigur Rós is al even het spoor bijster. De laatste releases van de IJslandse postrockband bereiken het niveau van het oudere werk niet meer en ook zijprojecten van de leden slaan de bal mis. Sigur Rós bestaat tegenwoordig eigenlijk ook maar uit twee leden meer: Jónsi en Georg Holm. Oudgedienden Kjartan Sveinsson en Orri Páll Dyrason duiken echter wel weer op voor “Dvergmál”, de eerste single uit het nieuwe album Odin’s Raven Magic, een opname van hun gelijknamige performance in 2002 waaraan ook de traditionele IJslandse muzikanten Hilmar Örn Hilmarsson, Steindór Andersen en María Huld Markan Sigfúsdóttir meewerkten. Die uitvoering was gebaseerd op Hrafnagaldr Óðins, een IJslands gedicht. Sigur Rós nam het werk op voor het Reykjavík Arts Festival en speelde het daarna nog enkele keren, maar opnames verschenen nooit online buiten enkele bootlegs. Nu wordt het album toch verwacht op 4 december.

“Dvergmál” duurt zeven en een halve minuut, voor een postrocknummer een normale lengte. Voor dit nummer is dat echter veel te lang. “Dvergmál” is een fijn idee, een niet onaardig repetitief thema, maar daar houdt het helaas wel op. We missen ook de engelengezang van Jónsi, vaak de reden waarom Sigur Rós zich onderscheidt van andere postrockbands. Natuurlijk denken we ook dat dit nummer buiten het concept van de performance wat uit de boot valt, maar binnen de volledige plaat wel op zijn pootjes zal terecht komen. Kortom: het concept is in orde, het mist gewoon de finesse.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TUKAN - "Noranda"

Het gaat snel voor de jongens van TUKAN. Het Brusselse kwartet heeft in twee jaar tijd al meer dan honderd concerten op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.