Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hatebreed – “Instinctive (Slaughterlust)”

© CPU – Matthias Engels

De Amerikaanse band Hatebreed is terug met een nieuwe single. Het laatste album The Concrete Confessional dateert al van 2016 dus hoog tijd voor wat nieuw materiaal om als een beest op los te gaan. Letterlijk, want op nieuwe single “Instinctive (Slaughterlust)” klinkt het: ‘I am become instinctive, like an animal, untameable’. Eerder werd de single “Weight Of The False Self” uitgebracht, wat overigens ook de titel is van het album dat 27 november verschijnt.

Zoals we van hardcore gewend zijn, begint het nummer direct met een mokerslag zonder een ellenlange intro. Jamey Jasta, de zanger van Hatebreed, heeft het in “Instinctive (Slaughterlust)” over een soort escapisme naar de wildernis en maakt de vergelijking tussen de mens en een wild dier. Verder gaat het over dat je in het leven alleen jezelf kan vertrouwen. De tempowisseling is typerend voor de band, waarbij drummer Matt Byrne de dirigent is. Nog iets kenmerkend binnen het genre – en overigens ook een vereiste: je moet er op kunnen moshen. Dit lijkt ons perfect mogelijk op “Instinctive (Slaughterlust)”.

Het nummer komt keihard binnen en zo zijn we niet anders gewend van Hatebreed.  We zijn benieuwd of ze volgend jaar terug op Graspop Metal Meeting staan. Dan hebben ze namelijk wat te vieren, want het zou de tiende keer zijn dat de Amerikaanse hardcore band op het festival zou staan.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Napalm Death - "Narcissus"

Fuzzy gitaren, politieke teksten en een wereldrecord voor het kortste nummer ooit. Napalm Death heeft het allemaal. Deze Britse band wordt genoemd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx - "Watering The Well"

The Bronx staat gekend om zijn stevige hardcore/punkrock en de brok energie die het live zeker kan brengen. Muzikaal is het intensief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.