Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hatebreed – “Instinctive (Slaughterlust)”

© CPU – Matthias Engels

De Amerikaanse band Hatebreed is terug met een nieuwe single. Het laatste album The Concrete Confessional dateert al van 2016 dus hoog tijd voor wat nieuw materiaal om als een beest op los te gaan. Letterlijk, want op nieuwe single “Instinctive (Slaughterlust)” klinkt het: ‘I am become instinctive, like an animal, untameable’. Eerder werd de single “Weight Of The False Self” uitgebracht, wat overigens ook de titel is van het album dat 27 november verschijnt.

Zoals we van hardcore gewend zijn, begint het nummer direct met een mokerslag zonder een ellenlange intro. Jamey Jasta, de zanger van Hatebreed, heeft het in “Instinctive (Slaughterlust)” over een soort escapisme naar de wildernis en maakt de vergelijking tussen de mens en een wild dier. Verder gaat het over dat je in het leven alleen jezelf kan vertrouwen. De tempowisseling is typerend voor de band, waarbij drummer Matt Byrne de dirigent is. Nog iets kenmerkend binnen het genre – en overigens ook een vereiste: je moet er op kunnen moshen. Dit lijkt ons perfect mogelijk op “Instinctive (Slaughterlust)”.

Het nummer komt keihard binnen en zo zijn we niet anders gewend van Hatebreed.  We zijn benieuwd of ze volgend jaar terug op Graspop Metal Meeting staan. Dan hebben ze namelijk wat te vieren, want het zou de tiende keer zijn dat de Amerikaanse hardcore band op het festival zou staan.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Refused - "Born on the Outs"

Refused is al sinds The Shape of Punk to Come (1998) een van de invloedrijkste hardcorepunkbands van Europa. Na een onderbreking van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single War on Women - "White Lies"

War on Women is een hardcorepunkband uit Baltimore (VS) die feminisme hoog in het vaandel draagt. Amper een maand na hun vorige…
AlbumsRecensies

Mitraille - Schroothoofd (★★★★): Jeugdig dynamiet

In chaotische jaren als deze vindt punk schijnbaar zijn knusse plek, want aan kwalitatief punklawaai hebben we de laatste maanden geen tekort…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.