AlbumsRecensies

FEVER 333 – WRONG GENERATION (★★★½) : Ruig Amerikaans protest

FEVER 333 is een hardcore/punkgroep uit Californië. De Amerikaanse band bestaat uit zanger Jason Butler (ex-zanger van letlive.), Stephen Harrison en Aric Improta. In 2018 brachten ze MADE AN AMERICAN uit: een ep die ook in de smaak viel bij Bring Me The Horizon, want FEVER 333 mocht hun voorprogramma verzorgen tijdens de First Love Tour. Een jaar later publiceerde de punkrockband debuutalbum STRENGTH IN NUMB333RS.

2020 was een bewogen jaar voor Amerika. Naast de stijgende coronacijfers zijn ook de bosbranden in bijvoorbeeld Californië en de onrechtvaardigheid in het land brandend actuele thema’s. Allemaal onderwerpen die inspiratie vormden voor het nieuwe WRONG GENERATION. “BITE BACK” zorgt alvast voor een stevige intro door krachtig neer te zetten wat de band wil vormen met zijn fans: een samenleving die niet bang is om terug te bijten.

Het nieuwe album zet sterk in op verzet tegen de verschillende problemen in Amerika. Zo vertelt “BLOCK IS ON FIRE” over de verschillende bosbranden en roept zanger Jason Butler op tot protest. Nummers als “WALK THROUGH THE FIRE” en “FOR THE RECORD” geven de adrenaline tijdens een demonstratie het best weer. Dankzij de luide stem, explosieve gitaren en dynamische drums.

FEVER 333 maakt vooral luidruchtige nummers, wat soms moeilijk combineerbaar is met de voorziene activerende tekst. Dat blijkt uit de titeltrack en “YOU WANTED A FIGHT”. Allebei ruwe nummers, maar inhoudelijk niet meer dan iedere keer de titel al schreeuwend herhalen. Toch verrast de band ons eveneens met wat rustigere liedjes zoals “THE LAST TIME”, waarbij de piano de boodschap van de band ondersteunt. Ook “SUPREMACY” is een redelijk kalm nummer over onrechtvaardigheid en het verschil tussen rijk en arm, waarin het rapgehalte overigens meer naar boven komt. Extra verrassend bij sommige nummers zijn de ingevoerde quotes, fragmenten uit protesten en vrouwelijke zang.

WRONG GENERATION draagt een statement uit: samen demonstreren tegen onrechtvaardigheid – al komt die boodschap in het ene nummer beter over dan in het andere. Hoewel FEVER 333 bekend staat als punkrockband neigt de groep met de nieuwe nummers meer naar een rapcoretrio. Maar de luide (roep)stem en harde gitaren, die blijven immer aanwezig!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer op onze Spotify.

29 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - "Bite Back"

Fans van post-hardcore iconen Letlive. waren teleurgesteld toen ze hoorden dat de groep in 2017 uit elkaar ging. Gelukkig betekende dat niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - "Supremacy"

Komt er nu al een nieuw album van FEVER 333? Het drietal uit Californië werd in 2017 opgericht door ex-letlive. frontman Jason…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - "Presence is Strength"

FEVER 333 komt verrassend met nieuwe muziek op de proppen. Het Amerikaanse rapcore drietal werd in 2017 opgericht door ex-Letlive zanger Jason…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.