Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean – “Echo”

Groot nieuws, want de Britse soulzangeres Olivia Dean komt dit jaar nog met een nieuwe ep naar buiten. Haar naam doet misschien nog geen belletje rinkelen, maar het staat volgens ons vast dat het niet lang meer zal duren voor ze doorbreekt bij het grote publiek. Haar vorige singles “The Hardest Part” en “Baby Come Home” – die overigens ook op de ep zullen staan – konden ons al moeiteloos overtuigen. Zo vergeleken we Olivia al met grote namen als Celeste en Jorja Smith, maar toch weet ze haar eigen accenten te leggen. Afgelopen zomer tourde ze nog met een knalgele bestelwagen door haar thuisland, maar ook op muzikaal vlak is er dus wat bewogen. Om de aankondiging van What Am I Gonna Do on Sundays? te vieren, krijgen we ook nog eens een nieuwe single cadeau.

Het succes van de vorige singles valt moeilijk te overschrijden, maar het is de Britse toch gelukt om bij haar hoge lat te geraken. Het tempo op “Echo” ligt wat hoger dan anders door de elektronische soulbeat en daardoor krijgen we ook een ietwat andere kant van Olivia te horen. Ze klinkt opgewekter dan tevoren en daar plukt ze de vruchten van in de refreinen. Dankzij de euforisch getinte elektronica komen haar uithalen nog meer tot hun recht en op die manier tilt ze het nummer ook naar een hoger niveau. “Echo” komt misschien niet zo hard binnen als haar vorig werk, maar na een paar luisterbeurten zit het helemaal vast in je hoofd. De verwachtingen voor die ep liggen dankzij drie sterke singles dus al relatief hoog. Benieuwd hoe het in z’n totaal zal klinken.

Op 4 december verschijnt Olivia’s tweede ep What Am I Gonna Do on Sundays?.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1577 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Loyle Carner - hugo (★★★★★): Een les in kwetsbaarheid

In de jaren die zijn verstreken sinds Loyle Carner zijn laatste album, Not Waving, but Drowning, op ons afvuurde, is er veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean - "Danger"

De talentenpoel van aan de andere kant van het kanaal puilt alsmaar meer uit van de visjes die aan de rand van…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bazart: 'We zijn geen zakenmannen die elke dag op een bureau zitten'

Afgelopen editie van Rock Werchter tekende Bazart voor een van de mooiste Belpopmomenten van dit decennium. Tussen Monza’s “Van God Los” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.