Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Olivia Dean – “The Hardest Part”

Wie een tijdje terug onze Winterslaapsessies heeft gevolgd, kon samen met ons al het talent van Olivia Dean ontdekken. We weten niet hoe het bij jou zat, maar wij waren serieus onder de indruk van de jonge Britse. Sterker nog, we denken dat ze misschien wel een bijzonder rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Een belangrijke reden van onze liefde voor haar muziek is dat de zangeres moeiteloos soul, pop en een tikkeltje r&b in elkaar doet overlopen. Haar vorige single “Baby Come Home” stond geruime tijd op onze playlist. We waren dan ook maar al te blij toen we te horen kregen dat Olivia een opvolger klaar had, en die klinkt zowaar nog beter.

Voor wie tijdens onze livestream achter z’n schermpje zat, kan “The Hardest Part” een belletje doen rinkelen. Ze speelde het nummer dan ook toen al in een vroeg stadium. Nu, enkele maanden later, is het opengebloeid tot een prachtig soulnummer. De eerste tonen weten je al meteen te betoveren, maar als Olivia’s stem de kop op steekt, kan de single eigenlijk niet meer stuk. We komen in een lichte tempoversnelling terecht dankzij een beatje, maar die baslijn temporiseert. In de refreinen krijgen we heel wat backing vocals te horen, die de stem van de Britse kracht bijzetten. “The Hardest Part” doet ons wat denken aan een mix tussen Jorja Smith en Celeste. Als dat geen compliment is, weten wij het ook niet meer.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2047 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2023 die je niet mocht missen

We hebben je de afgelopen weken al overspoeld met lijstjes vol steengoede albums, en toch zijn er sommige platen die nog wat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Olivia Dean - Messy (★★★★½): Allesbehalve een rommeltje

Soms moeten we lang wachten vooraleer een volwaardig debuutalbum voorgeschoteld krijgen. Dit was dan ook niet anders met Olivia Dean. De Britse…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.