Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MorMor – “Don’t Cry”

MorMor verklapte aan het begin van deze maand dat er nieuwe muziek van hem zat aan te komen en hij houdt zich aan deze belofte. De Canadees verscheen in 2018 haast uit het niets en scoorde met “Heaven’s Only Wishful” een verrassend hitje. De uit Toronto komende Seth Nyquist, zoals MorMor in het burgerlijke leven heet, speelt het grootste deel van zijn nummers helemaal zelf in en daarbovenop fungeert hij ook nog eens als zijn eigen producer. Vorig jaar verscheen zijn tweede ep Some Place, waarop hij naar onze mening iets te veel op veilig speelde. Op zijn eerste nieuwe werk in anderhalf jaar tijd durft MorMor deze keer wel buiten de lijntjes te kleuren.

“Don’t Cry” is een nummer van ontzettend veel waarde voor MorMor, want het maken ervan gaf hem soelaas in deze zeer onzekere tijden. De instrumenatie verspreidt een onverwachte onheilspellende sfeer en heeft een zeer donkere ondertoon die we van MorMor nog niet gehoord hebben. Ook de tekst is eerder donker en weerspiegelt perfect de gedachten die heel wat muzikanten en kunstenaars momenteel hebben. De zachte stem waarmee MorMor miljoenen streams binnenhaalde, vormt op “Don’t Cry” ook weer een mooi contrast met de sombere sfeer. Het nummer is wat ons betreft een geslaagd experiment van MorMor waarin hij zich aan nieuwe soundscapes en dimensies waagt.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

MorMor @ Botanique (Rotonde): Richting de hemel

MorMor is een man die het liefst van al in zijn eentje in een kamer zit en aan muziek werkt. Heel af…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MorMor - "Seasons Change"

De Canadese MorMor is al enkele jaren bezig met zijn weg te banen door de indiepopwereld, met als vaste recepten zijn unieke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MorMor - "Far Apart"

De Canadees MorMor volgen we al een tijdje, maar na zijn single “Don’t Cry” uit 2020 werd het opvallend stil rond hem….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.