Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MorMor – “Don’t Cry”

MorMor verklapte aan het begin van deze maand dat er nieuwe muziek van hem zat aan te komen en hij houdt zich aan deze belofte. De Canadees verscheen in 2018 haast uit het niets en scoorde met “Heaven’s Only Wishful” een verrassend hitje. De uit Toronto komende Seth Nyquist, zoals MorMor in het burgerlijke leven heet, speelt het grootste deel van zijn nummers helemaal zelf in en daarbovenop fungeert hij ook nog eens als zijn eigen producer. Vorig jaar verscheen zijn tweede ep Some Place, waarop hij naar onze mening iets te veel op veilig speelde. Op zijn eerste nieuwe werk in anderhalf jaar tijd durft MorMor deze keer wel buiten de lijntjes te kleuren.

“Don’t Cry” is een nummer van ontzettend veel waarde voor MorMor, want het maken ervan gaf hem soelaas in deze zeer onzekere tijden. De instrumenatie verspreidt een onverwachte onheilspellende sfeer en heeft een zeer donkere ondertoon die we van MorMor nog niet gehoord hebben. Ook de tekst is eerder donker en weerspiegelt perfect de gedachten die heel wat muzikanten en kunstenaars momenteel hebben. De zachte stem waarmee MorMor miljoenen streams binnenhaalde, vormt op “Don’t Cry” ook weer een mooi contrast met de sombere sfeer. Het nummer is wat ons betreft een geslaagd experiment van MorMor waarin hij zich aan nieuwe soundscapes en dimensies waagt.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1477 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

33 leuke ep's uit 2019

Ep’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…
LiveRecensies

FiftyFifty Lab (Dag 1): Voor ieder wat wils

Brussel heeft er sinds gisteren eindelijk een nieuw showcasefestival bij. FiftyFifty Lab schotelt naast twee conferenties, ook dertig concerten voor gecureerd door…
Features

Zeven tips voor een geslaagd FiftyFifty Lab 2019!

Deze week vindt voor het eerst het Brusselse showcase-event FiftyFifty Lab plaats. Maar liefst zes zalen worden twee dagen lang ingepalmd door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.