Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rooftop J – “Mary Poppins”

Rooftop J won enkele weken geleden een freestylewedstrijd op Juice, het hiphopprogramma van radiozender MNM. Zijn succesfreestyle bracht hij vrijdag 16 oktober op Spotify en Soundcloud uit. Stante pede werd de single toegevoegd aan Code 32 en New Music Friday BE, twee afspeellijsten die door Spotify zelf beheerd worden. Noteer alvast de naam, want we zullen Rooftop J de komende dagen, maanden en jaren nog op tal van lijsten zien verschijnen.

De beat van “Mary Poppins” is een verfrissende mix tussen drill en trap en vormt een mooie ondersteuning van de tekst. Het geheel luistert vlot en is vooral voor een freestyle extreem dansbaar. Aangezien Rooftop altijd enkele zinnen voorop denkt, is de tekst geen droge opsomming van uit de hoed getoverde zinnen. Dankzij pauzes en ongelofelijke differentiatie in de intonatie is de track overigens enorm ritmisch. Rooftop J freestylet over hoe hij door de jaren heen is veranderd: ‘Always evolving / I Ain’t the same’. Met lines als ‘Stay on place / Broke boy / You sit and behave’ streelt hij zijn eigen ego en toont hij dat hij vertrouwen in zichzelf heeft. Volslagen terecht, want Rooftop J heeft overduidelijk potentie om door te breken.

“Mary Poppins” is spijtig genoeg aan de korte kant. Amper zestig seconden rap is simpelweg te weinig. Rooftop J heeft het talent om zeker twee minuten lang te freestylen zoals hij op zijn Quarantine Freestyle Pt.1 deed. Spijtig maar helaas. Toch is de Bruggeling duidelijk klaar om zich aan het grote publiek te laten horen, wat hij doet op zijn unieke manier. Want geef toe: hoeveel West-Vlaamse rappers ken je die niet in het West-Vlaams rappen? Hij bevrijdt zich van hokjes en tabellen en creëert een eigen weg naar succes. Doorheen zijn songs zie je dat hij zoekt naar zichzelf als artiest en hij lijkt zichzelf gevonden te hebben.

Wie op de dag van vandaag nog steeds beweert dat Belgische hiphop niet veelzijdig is, heeft ongelijk. Rooftop J is er het sprekende voorbeeld van.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

20 posts

About author
Jasper luistert, leest en schrijft.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Czarface & MF DOOM - Super What? (★★★½): Hulde aan een afwezig genie

Het was ergens halverwege december dat BADBADNOTGOOD een nieuw nummer uitbracht voor de soundtrack van de zoveelste nieuwe update van GTA V…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Cole - "i n t e r l u d e"

J. Cole wordt gerekend tot een van de steunpilaren in de huidige hiphopscene. Die status heeft hij te danken aan topalbums als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trippie Redd - "Miss The Rage" (feat. Playboi Carti)

Trippie Redd bouwt wel eens graag een feestje. In niet-coronatijden staat de jonge rapper daarom ook steevast paraat om de lage landen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.