Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kid Kapichi – “Self Saboteur”

Twee jaar heeft Kid Kapichi zitten zwoegen en ploeteren aan hun eerste plaat, maar hij is dan toch eindelijk afgeraakt. Het viertal uit Hastings kwam deze week met het heugelijke nieuws dat This Time Next Year op 5 februari zal verschijnen. De band werkte helemaal in hun eentje aan het album en brengt het ook volledig in eigen beheer uit. De Britten hebben de afgelopen jaren een honderdtal shows gespeeld, onder meer in het voorprogramma van FIDLAR en Frank Carter & the Rattlesnakes, en zo een heel aantal fans voor zich en hun stevig geluid kunnen winnen. Bij dat albumnieuws hoorde ook een nieuwe single en daarmee stelt Kid Kapichi andermaal niet teleur!

Kid Kapichi heeft in drie jaar tijd een zeer herkenbaar altrockgeluid gecreëerd die gedreven wordt door een punkattitude. De formule die ze bij elk nummer toepassen, mag dan wel vaak dezelfde zijn, maar toch heb je nooit het gevoel dat Kid Kapichi in herhaling valt op “Self Saboteur”. De strofes zijn bitsig en het refrein is weer een meebruller die je goesting geeft om een gigantische moshpit te starten. De dreigende ondertoon in de baslijn en de energieke zang van frontmannen Jack Wilson en Ben Beetham zorgen ervoor dat “Self Saboteur” bikkelhard binnenkomt.

Op dinsdag 23 februari 2021 stelt Kid Kapichi hun debuutplaat voor in de Kavka in Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 oktober 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief