Muzieknieuwtjes

Meskerem Mees wint Humo’s Rock Rally 2020!

© pb fotografie

Humo’s Rock Rally behoort al jaren tot de meest prestigieuze muziekwedstrijden in ons Belgenland. Ook dit jaar streden weer meer dan negenhonderd beloftevolle bands om een plek in een van de voorrondes en raakten er twintig in de halve finale. Voor de finale in Ancienne Belgique werd dat aantal nog eens gehalveerd. Op het grote Brusselse podium stonden dit jaar uiteindelijk: All-Turn, Terms, Meskerem Mees, Hugs of the Sky, Yokan, Jakomo, Wolker, Uma Chine, Be Irving en Dyce.

De finale zag er dit jaar ietwat anders uit en was net zoals de halve finales niet toegankelijk voor het publiek. Wel vond de verkiezing traditiegetrouw plaats in Ancienne Belgique en was ze integraal te volgen via een livestream en op Radio Willy. Na juryoverleg werd uiteindelijk topfavoriet Meskerem Mees gekroond tot de winnaar van HRR. Ze treedt zo in de voetsporen van onder meer Whispering Sons, Compact Disk Dummies, Goose en Evil Superstars. De tweede plaats ging naar Wolker en Dyce kreeg brons. De publieksprijs ging dan weer naar Yokan, dat de afgelopen weken de meeste stemmen kon bemachtigen.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Meskerem Mees - "Seasons Shift"

Als je nog niet van Meskerem Mees hoorde, leef je wellicht onder een steen. De amper twintigjarige singer-songwriter veroverde met slechts haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rooftop J - "Mando"

Bruggeling Rooftop J en zijn muzikale sparring partner Yung offender zochten voor “Mando” inspiratie in buitenaardse oorden. “Mando” refereert naar The Mandalorian,…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.