Muzieknieuwtjes

Meskerem Mees wint Humo’s Rock Rally 2020!

© pb fotografie

Humo’s Rock Rally behoort al jaren tot de meest prestigieuze muziekwedstrijden in ons Belgenland. Ook dit jaar streden weer meer dan negenhonderd beloftevolle bands om een plek in een van de voorrondes en raakten er twintig in de halve finale. Voor de finale in Ancienne Belgique werd dat aantal nog eens gehalveerd. Op het grote Brusselse podium stonden dit jaar uiteindelijk: All-Turn, Terms, Meskerem Mees, Hugs of the Sky, Yokan, Jakomo, Wolker, Uma Chine, Be Irving en Dyce.

De finale zag er dit jaar ietwat anders uit en was net zoals de halve finales niet toegankelijk voor het publiek. Wel vond de verkiezing traditiegetrouw plaats in Ancienne Belgique en was ze integraal te volgen via een livestream en op Radio Willy. Na juryoverleg werd uiteindelijk topfavoriet Meskerem Mees gekroond tot de winnaar van HRR. Ze treedt zo in de voetsporen van onder meer Whispering Sons, Compact Disk Dummies, Goose en Evil Superstars. De tweede plaats ging naar Wolker en Dyce kreeg brons. De publieksprijs ging dan weer naar Yokan, dat de afgelopen weken de meeste stemmen kon bemachtigen.

1772 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Meskerem Mees @ NTGent: Rake klappen in het zachtste jasje

Het Vlaamse vogeltje dat de laatste jaren het schoonste zingt, is zonder twijfel Meskerem Mees. Het koekoeksjong uit Gent duwde meer dan…
Muzieknieuwtjes

ESNS Exchange geeft Belgische artiesten een plaats op Europese podia

Eurosonic Noorderslag kan worden omschreven als het grootste showcasefestival van Europa. Jaarlijks komen er honderden Europese bands af om daar de wereld…
AlbumsRecensies

Meskerem Mees - Caesar (★★★★): Tot keizerin gekroond

De carrière van Meskerem Mees gaat als een raket. In 2020 won ze nog Humo’s Rock Rally en ondertussen heeft ze met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.