Muzieknieuwtjes

Meskerem Mees wint Humo’s Rock Rally 2020!

© pb fotografie

Humo’s Rock Rally behoort al jaren tot de meest prestigieuze muziekwedstrijden in ons Belgenland. Ook dit jaar streden weer meer dan negenhonderd beloftevolle bands om een plek in een van de voorrondes en raakten er twintig in de halve finale. Voor de finale in Ancienne Belgique werd dat aantal nog eens gehalveerd. Op het grote Brusselse podium stonden dit jaar uiteindelijk: All-Turn, Terms, Meskerem Mees, Hugs of the Sky, Yokan, Jakomo, Wolker, Uma Chine, Be Irving en Dyce.

De finale zag er dit jaar ietwat anders uit en was net zoals de halve finales niet toegankelijk voor het publiek. Wel vond de verkiezing traditiegetrouw plaats in Ancienne Belgique en was ze integraal te volgen via een livestream en op Radio Willy. Na juryoverleg werd uiteindelijk topfavoriet Meskerem Mees gekroond tot de winnaar van HRR. Ze treedt zo in de voetsporen van onder meer Whispering Sons, Compact Disk Dummies, Goose en Evil Superstars. De tweede plaats ging naar Wolker en Dyce kreeg brons. De publieksprijs ging dan weer naar Yokan, dat de afgelopen weken de meeste stemmen kon bemachtigen.

1290 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rooftop J – “ANA! (Another Night Alone)”

Dat jongeren het vandaag omwille van COVID-19 niet al te gemakkelijk hebben, is geen al te grote verassing meer. De podcast onbespreekbaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mooneye - "Bright Lights" (feat. Meskerem Mees)

2019 was het jaar dat heel Vlaanderen kennis maakte met Mooneye. De band rond Michiel Libberecht kwam in dat jaar als een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.