Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single GIRLI – “Has Been”

De letterlijke vertaling van ‘girly’ is meisjesachtig, maar daar brengt de Britse GIRLI meteen verandering in. Met haar opvallende roze haren laat ze zichzelf meteen gelden, maar ook op muzikaal vlak weet de zangeres indruk te maken. Met nummers die de taboes rond mentale gezondheid en de queercultuur verbreken, heeft ze zich de afgelopen vier jaar naar de top gezongen. Ze is er echter nog niet. Ondertussen mag Milly Toomey, want zo heet ze echt, onder andere YUNGBLUD en Declan McKenna haar fans noemen en ging ze met haar debuutplaat Odd One Out nog een stapje verder. Ondanks dat ze in haar thuisland al een reputatie heeft, blijft ze buiten de grenzen van het Verenigd Koninkrijk dus nog een beetje onder de radar. Of dat nog lang zal duren, is maar de vraag.

Dat haar debuutplaat nog maar een dik jaar oud is, lijkt GIRLI niets uit te maken. Ze komt vandaag dan ook al met haar vierde single van dit jaar naar buiten, en dat is er dan ook eentje waar ze trots op mag zijn. “Has Been” staat voor alles wat de Britse met haar muziek wil meegeven. Het nummer start met een opzwepende mix van donkere basgitaren en beats, waarna de zangeres je meteen omverblaast met wat rapgetinte zang. Een redelijk straf begin dus, maar het is pas in de refreinen dat onze koptelefoon begint te trillen. Het wordt allemaal nog wat feller, waardoor stilzitten haast onmogelijk wordt. Het blijft allemaal bijzonder makkelijk hangen; GIRLI kruipt voor de rest van de dag in je hoofd. Voeg daar nog eens aan toe dat “Has Been” een herkenbaar thema heeft als vrede nemen met wie je bent en je niks aantrekken van wat anderen zeggen, en je weet dat de Britse weer recht in de roos schoot.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

17 oktober 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief