Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sinead Harnett – “Take Me Away” (feat. EARTHGANG)

De Engelse Sinead Harnett bouwt al jarenlang gestaag aan een muzikale carrière. Al sinds 2013 leent ze haar zwoele r&b-stem uit aan tal van grote artiesten. Zo verscheen ze op Disclosures “Boiling” en voorzag ze ook Rudimental en Snakeships van hemelse vocalen. Een constante doorheen haar muzikale reis is echter de Londense producer GRADES (die je misschien kent van zijn samenwerking met Bastille, “Torn Apart”), met wie ze al ettelijke keren heeft samengewerkt. Nu zocht het duo een samenwerking aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en zo kwamen ze terecht bij de Amerikaanse rappers van EarthGang. Die brachten onlangs nog met het collectief Spillage Village een kanjer van een album uit, maar waarom zou je op je lauweren rusten als je ook gewoon meer muziek kan maken?

“Take Me Away” neemt je al vanaf de eerste tellen mee. Na een zweverig ‘la-da-da’ gaat een funky gitaartje van start waar de warme stem van Sinead over zweeft. Wanneer dan de stevige drums zich bij het geheel voegen, schiet het nummer helemaal uit de startblokken. Het is pas naar het einde toe dat EarthGang verschijnt, en dan nog horen we zelfs enkel het scherpe geluid van Olu. Collega-rapper Wowgr8 blijft verrassend genoeg achterwege, maar gelukkig duurt Olu’s stuk lang genoeg zodat de bijdrage van EarthGang op “Take Me Away” niet verloren gaat. Olu’s strakke lijnen staan in schril contrast met het rustige gezang van Sinead, en net dat zorgt ervoor dat deze single je niet onberoerd zal laten.

Sinead Harnett: Facebook / Instagram / Twitter

EARTHGANG:  Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 oktober 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief