Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Refused – “Born on the Outs”

Refused is al sinds The Shape of Punk to Come (1998) een van de invloedrijkste hardcorepunkbands van Europa. Na een onderbreking van vijftien jaar waren de Zweden plots terug op Europese podia om vooral van het toenmalig succes te genieten. Sindsdien schrijft de band ook nieuwe muziek en het jarenlange hiaat is daarbij hoorbaar. Refused klinkt op geen enkele plaat hetzelfde en blijft muzikaal evolueren.

Daar waar vroeger meer hardcore- en zelfs metalinvloeden te horen waren, trekt Refused nu meer het punklaken naar zich toe. “Born on the Outs” begint erg dreigend en doet zelfs wat denken aan oude single “Rather Be Dead”. Dat geldt echter enkel voor de eerste minuut, want daarna wordt het toch iets gematigder. Een typische Refused-riff anno 2020 start na één minuut en daar is het nummer grotendeels rond opgebouwd. Met af en toe een pianoriedeltje lijkt het wat braaf, maar toch is “Born on the Outs” een song die lekker vooruit gaat en ook nog voldoende agressief klinkt. De brug is misschien wat braaf, maar dat trekt het niveau niet noodzakelijk naar beneden.

Het dreigende van dit nummer herinnert toch weer wat aan vroeger, maar Refused zoals we hen vroeger gekend hebben, komt nooit meer terug. Ook “Born on the Outs” is geen ode aan vroeger, maar geeft vooral weer wat de band nu graag doet. De ep The Malignant Fire verschijnt op 20 november via Spinefarm Records.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bronx - "Watering The Well"

The Bronx staat gekend om zijn stevige hardcore/punkrock en de brok energie die het live zeker kan brengen. Muzikaal is het intensief…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle AT YOUR THROAT - "Culture War"

AT YOUR THROAT is een nieuwe band in de hardcorepunkscene. Het is redelijk onduidelijk hoe dit Amerikaans duo tot stand is gekomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.