Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Refused – “Born on the Outs”

Refused is al sinds The Shape of Punk to Come (1998) een van de invloedrijkste hardcorepunkbands van Europa. Na een onderbreking van vijftien jaar waren de Zweden plots terug op Europese podia om vooral van het toenmalig succes te genieten. Sindsdien schrijft de band ook nieuwe muziek en het jarenlange hiaat is daarbij hoorbaar. Refused klinkt op geen enkele plaat hetzelfde en blijft muzikaal evolueren.

Daar waar vroeger meer hardcore- en zelfs metalinvloeden te horen waren, trekt Refused nu meer het punklaken naar zich toe. “Born on the Outs” begint erg dreigend en doet zelfs wat denken aan oude single “Rather Be Dead”. Dat geldt echter enkel voor de eerste minuut, want daarna wordt het toch iets gematigder. Een typische Refused-riff anno 2020 start na één minuut en daar is het nummer grotendeels rond opgebouwd. Met af en toe een pianoriedeltje lijkt het wat braaf, maar toch is “Born on the Outs” een song die lekker vooruit gaat en ook nog voldoende agressief klinkt. De brug is misschien wat braaf, maar dat trekt het niveau niet noodzakelijk naar beneden.

Het dreigende van dit nummer herinnert toch weer wat aan vroeger, maar Refused zoals we hen vroeger gekend hebben, komt nooit meer terug. Ook “Born on the Outs” is geen ode aan vroeger, maar geeft vooral weer wat de band nu graag doet. De ep The Malignant Fire verschijnt op 20 november via Spinefarm Records.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Refused - The Malignant Fire (★★★½): Weerzien met een oude vriend

Refused mag je vergelijken met een vriend die verhuisd is en die je niet vaak meer ziet. Bij elk weerzien roept dit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hatebreed - "Instinctive (Slaughterlust)"

De Amerikaanse band Hatebreed is terug met een nieuwe single. Het laatste album The Concrete Confessional dateert al van 2016 dus hoog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single War on Women - "White Lies"

War on Women is een hardcorepunkband uit Baltimore (VS) die feminisme hoog in het vaandel draagt. Amper een maand na hun vorige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.