Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Refused – “Born on the Outs”

Refused is al sinds The Shape of Punk to Come (1998) een van de invloedrijkste hardcorepunkbands van Europa. Na een onderbreking van vijftien jaar waren de Zweden plots terug op Europese podia om vooral van het toenmalig succes te genieten. Sindsdien schrijft de band ook nieuwe muziek en het jarenlange hiaat is daarbij hoorbaar. Refused klinkt op geen enkele plaat hetzelfde en blijft muzikaal evolueren.

Daar waar vroeger meer hardcore- en zelfs metalinvloeden te horen waren, trekt Refused nu meer het punklaken naar zich toe. “Born on the Outs” begint erg dreigend en doet zelfs wat denken aan oude single “Rather Be Dead”. Dat geldt echter enkel voor de eerste minuut, want daarna wordt het toch iets gematigder. Een typische Refused-riff anno 2020 start na één minuut en daar is het nummer grotendeels rond opgebouwd. Met af en toe een pianoriedeltje lijkt het wat braaf, maar toch is “Born on the Outs” een song die lekker vooruit gaat en ook nog voldoende agressief klinkt. De brug is misschien wat braaf, maar dat trekt het niveau niet noodzakelijk naar beneden.

Het dreigende van dit nummer herinnert toch weer wat aan vroeger, maar Refused zoals we hen vroeger gekend hebben, komt nooit meer terug. Ook “Born on the Outs” is geen ode aan vroeger, maar geeft vooral weer wat de band nu graag doet. De ep The Malignant Fire verschijnt op 20 november via Spinefarm Records.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

OFF! @ Trix (Club): Nooit te veel franjes

OFF! is zowat de natte droom van elke punkpurist die er rondloopt. Met de legendarische Keith Morris (Black Flag) aan de microfoon…
LiveRecensies

Soul Glo @ Trix (Club): Posers aan de deur gezet

Blaffende honden bijten niet, wordt wel eens gezegd. Soul Glo schijnt dat plat gezegde te ontwijken, want het Amerikaans kwartet bracht met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Brats - "Cli-Check-Mate"

Punk is helemaal terug, en we krijgen er maar niet genoeg van! De mannen van Cold Brats omarmen de punk(mentaliteit) en steken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.