Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing but Thieves – “Phobia”

De Britten van Nothing but Thieves hebben bijna geen introductie meer nodig. De laatste tijd krijgen we om de haverklap een voorsmaakje van hun komende langspeler Moral Panic op ons afgevuurd. Ook live konden we de band al enkele keren aan het werk zien, waaronder als voorprogramma van Muse. Met een nieuwe plaat in het verschiet zullen we hen wellicht nog een paar keer terugvinden op onze Belgische festivals, maar voor het zover is, schotelen de mannen ons nog enkele nieuwe singles voor. Vandaag krijgen we “Phobia” op ons bord.

Tijdens het nummer zijn verschillende stijlen te horen, te beginnen met een eenvoudige beat die zich verder zet tot ongeveer het midden van het nummer. Bij het gebruikelijke repertoire van Nothing but Thieves zijn we van frontman Conor Mason gewoon om reeds van in het begin overspoeld te worden door diens vocaal bereik, maar hier horen we het tegenovergestelde: een ingetogen stemgeluid trekt het geheel op gang. Enkele minuten verder maakt het tempo van “Phobia” een ommekeer en komt de Nothing but Thieves die we kennen terug op het toneel. Het zijn deze keer niet de scheurende riffs die onze aandacht trekken, maar wel de subtiele westernachtige gitaar die verstopt zit doorheen het nummer. Dit maakt het dan weer net iets anders dan vorige singles, en zorgt voor een verrassend en overtuigend element.

Eerder kondigde Nothing but Thieves een tour aan door Europa. Hun tussenstop in België op Rock Werchter dit jaar is ondertussen verplaatst naar Rock Werchter 2021. Binnenkort brengen ze ook nog enkele online concerten; tickets daarvoor zijn nog steeds te koop.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Nothing But Thieves: ‘Het is belangrijk voor een band om af en toe zware thema's aan te kaarten’

Dat rockbands in Engeland als paddenstoelen uit de grond schieten is geen geheim meer. Sinds 2012 staat ook Nothing But Thieves in…
AlbumsRecensies

Nothing But Thieves - Moral Panic (★★★★): Met de rug tegen de muur

‘Southend is a shithole.’ Wie op zondag 2 juli 2017 al rond de middag voor de Main Stage van Rock Werchter stond,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.