Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stevie Nicks – “Show Them The Way”

Fleetwood Mac telde sinds de oprichting een vijftigtal officiële bandleden en Stevie Nicks is daar één van de bekendste van. De zangeres was samen met haar toenmalige vriend voor het eerst te horen op het tiende album van Fleetwood Mac en het was meteen een schot in de roos. Twee jaar later schoot de Brits-Amerikaanse groep nog eens in de roos met Rumours en tot op de dag van vandaag is dat één van de populairste albums ooit. Stevie Nicks schreef met onder meer “Dreams“, “Rhiannon” en “Landslide” een hoop fantastische liedjes voor Fleetwood Mac, maar ondertussen bracht de Amerikaanse ook al een hoop soloalbums uit. “Edge Of Seventeen” mag dan wel veruit haar bekendste sololied zijn, nummers als “Stand Back” en “Rooms On Fire” mogen er ook zeker zijn.

In 2011 bracht Stevie Nicks voor het laatst een album uit met nieuw materiaal, maar nu is ze terug. En hoe! Ondanks dat haar stem al heel wat ouder klinkt dan in haar bekendste periode, is het nog steeds dezelfde herkenbare stem die we vanaf het begin te horen krijgen op “Show Them The Way”. Nicks zingt over een droom die ze ooit had waarin ze liedjes zong voor Martin Luther King en John F. Kennedy, maar ze zingt vooral over hoop. We mogen niet vergeten waarvoor we vechten, volgens de zangeres, en dat is voor vrijheid.

Het ouderwetse rocklied voelt nostalgisch aan, ondanks dat er ook een beat onder zit. Gedurende zesenhalve minuut verkondigt ze een politiek getinte boodschap, terwijl ze speelt met tempo en de hardheid van de muziek. Over het algemeen is het de drum die de leiding neemt, maar met subtiele toevoegingen van een piano of een scheurende gitaarsolo weet Nicks het al die tijd interessant te houden. De Amerikaanse mag dan ondertussen wel 72 zijn, ze zet nog steeds de ‘room on fire’.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Stacey Kent - Songs From Other Places (★★½): Mag het een beetje meer zijn?

Stacey Kent ademt jazz. De Amerikaanse muze musiceert al sinds jaar en dag, met een heuse waslijst van een discografie als resultaat….
Muzieknieuwtjes

Nieuwtjes van de week (25 - 31 maart)

Elke week verzamelen we de beste nieuwtjes, zo blijf je op de hoogte van wat er beweegt in muziekland. Deze week: reünies…
AlbumsRecensies

Lana Del Rey - Lust For Life (★★★★): : Een femme fatale vol melancholie

Lana Del Rey is al toe aan haar vierde album. Lust For Life heeft niets met Iggy Pop te maken, maar is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.