Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single H A S T – “Tuffe”

© CPU – Jan van Hecke

H A S T lijkt al een vaste waarde geworden in Vlaanderens glooiende jazzlandschap. Dat terwijl hun debuutplaat Elegy nog maar van verleden jaar dateert en we vandaag kunnen aankondigen dat een nieuwe ep (Ubi Sunt) verschijnt op 15 januari volgend jaar. Met hun boeiende klank – om het met een understatement te stellen – veroveren ze de scène. H A S T heeft het gehad met evidenties en zoekt daarom net uitersten op in het à volonté rondzwieren met dynamiek, riffs, invloeden en noem maar op. Als luisteraar word je volledig ondergedompeld in hun woelig wijwater: een wederdoop waar elke jazzliefhebber voor zal tekenen.

Vandaag maken we kennis met “Tuffe”: de eerste release van Ubi Sunt. Van meet af aan wordt de veelzijdigheid van de groep gesuggereerd, want die gitaarintro had evenzeer een emorocknummer kunnen toebehoren. Het tegendeel wordt ons echter genadeloos in het gezicht gewreven wanneer een speelse omgang van bas, drum en altsax de voorgrond inpalmt. Natuurlijk zou H A S T niet H A S T zijn als ze de spaties tussen de bandnaamletters niet zouden navolgen in hun muziek, want uiteraard is er ruimte voorzien voor een contrasterende dynamiek die de spanning erin brengt, voor een structuur die je beetje voor beetje van je stuk brengt en voor het systematisch verhogen van het volume aan de kant van de luisteraar. “Tuffe” is een snedig en eigenzinnig stuk; een turbulente voorbode van Ubi Sunt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Elias - Kaiku (★★★½): Gentse jazzdrummer slaat raak met soloproject

De Gentenaar Elias Devoldere kennen we in de eerste plaats als drummer van de Belgische jazzrockband Nordmann. Daarnaast is hij de afgelopen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Anemic Cinema - "Solenoid Creatures"

The gift that keeps on giving: de Belgische jazzscene. Vooraleer je het weet, is er in een oogwenk een nieuwe formatie opgestaan….
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.