Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single First – “Restless”

Eerder dit jaar bracht First een eerste ep uit en nu zijn ze al terug met nieuw materiaal. Het Belgische duo, bestaande uit Jasmin Smolders en Pieter Vochten, combineert elektronische klanken met melancholie. De muziek op die ep bevatte keer op keer iets mysterieus waardoor je als luisteraar benieuwd werd naar meer. First wordt geïnspireerd door onder meer Fever Ray en Crystal Castles en dat resulteert in industriële beats en donkere synths in het werk van dit duo.

Met uptempo percussie wordt het nieuwe “Restless” ingezet en doorheen het lied blijft deze aanwezig waardoor er een drang tot dansen ontstaat. De eerste vocale klanken doen opnieuw wat mysterie ontstaan, maar geven ook een horrortouch aan de single. Na bijna twee minuten wordt het rustiger en schittert Jasmin Smolders eventjes terwijl er spanning wordt opgebouwd. Het magische geheel duurt in totaal iets meer dan vijf minuten, maar door de goede opbouw gaat “Restless” zeker niet gaan vervelen. We kunnen niet wachten om op een lied als dit in een donker hol zonder zorgen terug te kunnen dansen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

First - First (★★★): Elektronische dansbare dramatiek

First is de debuutep van het muzikale duo First. De band bestaat uit de combinatie van de zachte stem van Jasmin Smolders…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 31 oktober - 6 november 2016

Ook deze week lieten we ons weer gaan en checkten we (bijna) alle videoclips die in de eerste week van november uitkwamen….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle First

Oké, we geven het toe, de single van First is al enkele maanden oud. Toch was dit nog nergens te vinden op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.