Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single deathcrash – “Bind”

Afgelopen juni verscheen deathcrash voor het eerst op onze radar. De in een mysterieuze waas gehulde Londense groep kon ons moeiteloos overtuigen met “People thought my windows were stars”, een uitgesponnen song in de Godspeed You! Black Emperor-traditie met in ruis ondergedompelde spraaksamples en de nodige ruigheid. Onlangs werd dit nummer nog hernomen in een sessie voor Stolen Sessions, maar er blijkt ook aan een opvolger te zijn gewerkt. Onder de naam “Bind” ziet die vandaag het levenslicht.

“Bind” doet het trucje van “Stars” grotendeels over, maar neemt genoegen met een compactere zes minuten; we zijn eerder geneigd om de vergelijking te maken met Spiderland van Slint. Het is duidelijk dat dergelijke klassiekers in het genre deathcrash geïnspireerd hebben, maar het nummer behoudt alsnog genoeg eigenheid. De groep weet perfect te alterneren tussen explosieve passages en subtiele ambientgedeeltes, en ook de stem gaat van dromerige zang naar verzonken gesproken woord. We wanen ons in een grauw, regenachtig landschap met occasionele stormvlaag, perfect voor het inmiddels op gang gekomen herfstweer.

Qua geluid doet “Bind” weinig nieuws, maar het nummer zit goed in elkaar en zal liefhebbers van de betere retro postrock ongetwijfeld bekoren. We kijken uit naar meer van dit!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

7 oktober 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief