Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single deathcrash – “People thought my windows were stars”

Het Londense deathcrash, bestaande uit ex-leden van Sorry en Famous, bracht haar eerste twee singles uit in 2019. “Slumber” en “Bones” vlogen indertijd geheel onterecht onder onze radar. De twee nummers toonden de belofte van deze nieuwe groep, die een plaats lijkt te willen innemen tussen We Lost the Sea en het recentelijk ter ziele gegane Féroces, met een snufje postpunkinvloed voor de goede orde. Hun ambitie werd echter pas deze week overduidelijk bij het verschijnen van deze single, die werd opgenomen op de avond voor de start van de lockdown.

“People thought my windows were stars” neemt een volledig kwartier de tijd om tot zijn recht te komen, maar geen seconde is overbodig. De filmische eerste helft bestaat enkel uit dromerige gitaarakkoorden, ruis, spraaksamples en een paar zinnen van zanger Tiernan Banks. Pas na een zevental minuten gaat het energieniveau langzaam omhoog en vervoegen de andere bandleden het arrangement. De groep gebruikt op meesterlijke wijze minimalisme om spanning te creëren, en laat pas net voor het einde alle remmen los, met een bedwelmende climax als resultaat.

We zetten deathcrash alvast met stip op onze lijst van bands om op te letten dit jaar, want van het kaliber van “People thought my windows were stars” willen we wel meer odysseeën ervaren.

 /  /

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

21 juni 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief