Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SCABZ – “Guess Who?”

De Australische punkband SCABZ heeft een kritische kijk op de maatschappij en dat hoor je ook in hun uitgesproken satirische teksten. Muzikanten Von, Lozzy en Kane geven zichzelf ook wel eens de titel ‘Newtown’s shittest band’ (een voorstad van Sydney). Ze zetten zich alle drie af tegen de Australische overheid en halen de meeste inspiratie uit de woede die hieruit voortvloeit. In hun eerdere single “Feel Good Summer” ging het over de klimaatverandering, waarin luidkeels ‘Fuck the planet’ gezongen wordt. Een ironische kijk op het eerder lakse klimaatregime in Australië. 

Het onderwerp van hun nieuwe single “Guess Who?” betreft de autoriteiten, meer bepaald de politie. Tijdens de scheurende gitaarakkoorden hoor je frontvrouw Siobhan Poynton zingen over welk type mensen eigenlijk politieagent wil worden. Volgens haar gaat het over mensen zonder sociaal leven en een grote onzekerheid, die als compensatie agent worden om zo toch enige macht te verkrijgen. Later in het nummer hoor je een onverwachtse en licht vals klinkende saxofoonsolo van True Vibenation’s Vuli, wat voor extra chaos zorgt. Deze solo gaat goed gepaard met de ruige gitaren die doorheen de hele song een eerder beachy vibe teweeg brengen.

Later deze maand, op 30 november, komt hun debuutalbum Pressure uit.

Facebook / Twitter / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

ITZY - GUESS WHO (★★★½): Dansplaat nummer drie

Guess who’s back? Korea’s meest energieke k-popgroep ITZY, natuurlijk! Voor het derde jaar op rij laten de vrouwen Yeji, Lia, Ryujin, Chaeryeong…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.