Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot – “WARP”

De extreem diverse muziekscène van Japan begint ook bij ons nieuwe luisteraars te trekken. Daarbij kan tricot goed voor de dag komen met een discografie die de band de voorbije tien jaar reeds stevig heeft aangedikt. Vijf albums en evenveel ep’s later zet tricot zijn opmars naar populariteit onverbiddelijk verder met het aankomend album 10, dat we op 12 oktober te horen krijgen. “Summer Night Town” en “You” lichtten al eerder deze zomer een tipje van de sluier, en met “WARP” laten de vier Japanners nog wat meer in hun kaarten kijken.

De eens zo driftige mathrockers nemen het al een tijdje wat rustiger aan, en dat is op “WARP” niet veel anders. Met jangly gitaren en betoverende zang is “WARP” veel rooskleuriger dan we van tricot gewoon zijn. Al zijn de constante tempoveranderingen en instrumentale switches, eerst wat dolend en dan weer een meer upbeat, ook wel vintage tricot. Het is wat slap soms en mist de energieke stuwkracht van vorige single “Summer Night Town”, maar de nieuwe, meer fleurige, richting die tricot schijnt uit te gaan, zal van 10 ongetwijfeld een interessante luisterbeurt maken.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot - "いない" (INAI)

Dat er veel goeie muziek komt uit het Westen is vanzelfsprekend, maar een monopolie heeft het natuurlijk ook niet. tricot is een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot - "サマーナイトタウン" (Summer Night Town)

Voor wie er nog niet van overtuigd is dat Japan een extreem bruisende rockscene heeft in alle kleuren en smaken: ziehier tricot….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot - "おまえ (You)"

Tricot (uitgesproken als toriko) werd in 2015 in Kyoto opgericht en wist sindsdien menig Europese harten te veroveren en zich bovendien in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.