Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiny Meat Gang – “Sofia”

Jongeren die zich de gedoemde app Vine nog herinneren, zullen ongetwijfeld weten wie Cody Ko en Noel Miller zijn. De twee komiekers, die ondertussen zijn overgeschakeld naar YouTube, vonden met hun energieke persoonlijkheden en sterke, geïmproviseerde humor ondertussen een groot publiek op de site. Onder de naam Tiny Meat Gang maken ze ook al een jaar of drie muziek, al waren eerste paar nummers “Stay Safe” en “Super Xan” maar snel in mekaar geflanste bangers waarop de ironiemeter overuren draaide.

Fans merkten echter al snel op dat achter de schijnbaar onserieuze nummers oprechte passie en talent te vinden was, en vorig jaar kon Tiny Meat Gang zelfs blackbear strikken voor een feature op “short kings anthem”. Met reeds twee ep’s achter de rug en een deal voor een derde getekend, haalde TMG het zware geschut boven. “Walk Man” van vorig jaar zit ondertussen bijna aan zestig miljoen streams op Spotify, terwijl ze met hun vorige single de lyrics mochten uiteenzetten op het Genius YouTube-kanaal. Het duo brengt ons nu “Sofia”, de eerste single sinds het begin van de lockdown.

“Sofia” bevindt zich ongetwijfeld in de comfortzone van TMG met een dikke trapbeat, al is er met een tedere gitaarintro wat meer detail aangebracht dan we gewoon zijn. Producer Diamond Pistols werkt graag met redelijk voor de hand liggende beats met een hoek af, en dat is hier met de futuristische vibe van “Sofia” toepasselijk. Terwijl Noel weer zijn ijzige zelve is, volgt ook Cody hem hier met een koude flow. Als dat iets te au serieux zou klinken, droppen ze ook lijnen als ”doing lines with zeros, Lindsay Lohan’ voor wat programmatie- en gedateerde nillieshumor. Het is ondertussen nu wel duidelijk dat de grap die Cody en Noel nu al een tijdje hoog proberen houden wat uit de hand aan het lopen is. TMG heeft een neus voor beats en die rapvaardigheden beginnen stilaan die van “echte” hiphopartiesten te evenaren. Met een geval als mede-YouTuber Jake Paul zitten we hier alleszins al niet. Lonely Island heeft zijn opvolger gevonden.

Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tiny Meat Gang - "Daddy"

‘Serieuze artiesten’, staat er op het Spotify-account van Tiny Meat Gang te lezen. Maar alle fans van YouTube-comedians Cody Ko en Noel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SOFIA - "Deadly"

In 2016 nam Sofia deel aan The Voice en pas tijdens de laatste seconde van haar auditie draaide Bent Van Looy om….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza & Yung Baby Tate - "Kim"

De Australische Tkay Maidza maakt al muziek sinds 2013. In 2016 bracht ze haar eerste album uit, maar echte furore maakte ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.