Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tout Va Bien – “Corrupted Hearts”

De Nieuwe Lichting 2013 ligt al zeven jaar achter ons. De jonge Jan-Wouter Van Gestel werd toen bekend met de magistrale en fragiele herwerking van “Ne Me Quitte Pas” van Jacques Brel. 2 jaar later, in 2015, kwam hij op de proppen met zijn debuutalbum Kepler Star. Een goed debuut voor de alles-gaat-goed-er. In 2017 koos hij er dan toch voor om het iets kleiner aan te pakken en een ep te releasen. a CURIOUS ENCOUNTER with omvatte vijf aangename nummers die iets elektronischer getint waren. Na een tijdje aan de andere kant van de wereld verbleven te zijn, is Tout Va Bien terug met iets akoestischere muziek die vooral eerlijker en oprechter lijkt te zijn. Althans als we de afgelopen singles mogen geloven. Vijf singles heeft Jw, de afkorting die hij zo graag gebruikt als afsluiter van een Facebookbericht, al uitgebracht in de afgelopen negen maanden. Vandaag voegt hij er een zesde aan toe met “Corrupted Hearts”.

Beginnen doet hij terug op die piano waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. De piano wordt al snel vergezeld door de zwoele stem van Jw. Naarmate het liedje vordert, hoor je de melancholie meer en meer naar de voorgrond trekken. Die prachtige stem – die soms niet helemaal tot zijn recht kwam in het verleden – komt er hier zeer mooi uit. Het nummer lijkt ook iets donkerder en moeilijker in elkaar gestoken te zijn, maar het geheel klopt helemaal. Als je eens een moeilijk moment hebt en alles eruit wil laten vloeien, zit er maar één ding op. Draai die volumeknop omhoog, zet “Corrupted Hearts” op en laat alles gaan. Alles, alles, alles!

Een zeer sterk emotioneel nummer van Tout Va Bien. Dat herbronnen in Australië leek geen slecht gedacht te zijn. Van Jdb voor Jw.

Facebook/Instagram/Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tout Va Bien - "Sweet Entropy"

In het muzieklandschap is er, zeker anno 2022, geen tijd meer om stil te staan. Zo moet Tout Va Bien bijvoorbeeld nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tout Va Bien - "Have You (The Island Song)"

In 2013 leerden we tijdens de Nieuwe Lichting Van Studio Brussel Jan-Wouter Van Gestel aka Tout Va Bien kennen. Daar werd hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tout Va Bien - “This Is How We Say Goodbye”

De Belgische singer-songwriter Jan-Wouter Van Gestel, beter bekend als Tout Va Bien, heeft een nieuwe single klaar. Hij heeft er al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.