Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jim-E Stack – “Jeanie” (feat. Bon Iver)

Jim-E Stack mag dan niet al te bekend in de oren klinken, zijn palmares is zeker iets waar je als artiest mee kan pronken. Zo werkte de producer uit San Francisco mee aan succesplaten van Haim, Caroline Polachek, Charli XCX, How To Dress Well, Perfume Genius en jawel, Bon Iver. Het is bij Justin Vernon dat Jim aanklopte om mee te werken aan het nummer “Jeanie”, dat op zijn aankomende nieuwe plaat verschijnt (eerder hoorde je Jim al op “PDLIF”) . Ephemera verschijnt op 30 oktober, wat zes jaar na zijn debuutalbum is. Ook op de rest van de plaat lijken de gasten om van te smullen met onder andere Empress Off, Octavian en Kacy Hill.

“Jeanie” omhult de herkenbare autotune stem van Bon Iver in een dansbaar jasje van Jim-E Stack. Het geheel is dansbaar, maar net experimenteel genoeg om niet te commercieel over te komen. Met net geen drie minuten duurt het nummer ook niet al te lang, maar dat geeft niet. Zo kan je het meerdere keren snel na elkaar beluisteren, zonder het beu te worden. De productie is heel dynamisch met altijd wel een nieuw aspect dat opduikt, maar het is toch vooral Justin Vernon die met alle aandacht gaat lopen. Hij blijft dus na nummers met Bruce Springsteen en Taylor Swift verder zijn kunnen exploreren, en dat hebben we maar al te graag!

Jim-E Stack: Facebook / Instagram / Twitter

Bon Iver: Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (10 augustus – 16 augustus)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.