FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (21 september – 27 september)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

MONEYPHONE – “Indecision”

MONEYPHONE is always fresh, always classy. Zo staat er te lezen in de bio van het duo uit Toronto en met die omschrijving slaan ze echt wel de nagel op de kop. Hun geluid klinkt heel verfrissend, maar tegelijk heeft het iets retro in zich. Na bijna een jaar geen muziek te hebben uitgebracht, meldde MONEYPHONE zich deze week terug met het catchy “Indecision”. Het subtiele en toch zeer poppy deuntje is een slow-burner en kan met zijn verschillende vocale lagen van begin tot einde boeien.

The Brungas – “Fat Snags”

Het is een wekelijkse gewoonte geworden om nieuw talent uit Down Under in deze rubriek op te nemen. Deze keer is de eer weggelegd voor de zevenkoppige alt-rock band The Brungas uit Melbourne. Hun nieuwste “Fat Nags” mag je gerust klasseren als een absurde en dolle psych-rock trip waar het rammelt en ratelt langs alle kanten. De strofes zijn, zeer origineel, telefoonconversaties en echt gezongen wordt er enkel in het refrein. De nieuwe van The Brungas is Fascinerend en knotsgek tegelijk!

ELIO – “Jackie Onassis”

ELIO verhuisde als kind van Canada naar Wales en zag die grote omwenteling in haar leven als het ultieme startpunt om zich in haar kamer terug te trekken en muziek te maken. Jaren later leverde ze haar eerste ep af, maar bij de pakken blijven zitten, deed ze niet. Haar nieuwe single “Jackie Onassis” is een leuk, alternatief popnummer waarbij we meteen aan Clairo denken. De melodie mag dan wel zacht zijn, de gitaren en drums versterken het geheel en passen bijzonder goed bij dit nummer.

Chloe Bodur – “Reasons”

De 20-jarige muziekstudente Chloe Bodur uit Londen is een echte perfectionist en laat niets aan het toeval over. Haar poëtische en dromerige insteek van R&B is ontstaan op basis van heel wat verschillende muzikale invloeden, maar ook vooral omdat ze naar eigen zeggen muziek gebruikt om aan therapie te doen. “Reasons” is een rustgevend, jazzy nummer en valt vooral op door de strelende zanglijnen van Bodur.

T. Evann – “Television Sets”

De lockdown en isolatie van in het voorjaar was voor heel wat artiesten een zeer productieve periode, waaronder ook voor de heel productieve T. Evann. Vorig jaar nog maar bracht hij zijn debuutalbum Give (Take) uit, maar ondertussen loste Evann alweer enkele nieuwe nummers. Zijn nieuwste “Television Sets” gaat over het waargebeurde verhaal van een oud koppel dat door de pandemie niet op hun cruise reis kon vertrekken en dan maar de cruise via hun televisie nabootsen. Het nogal cheesy verhaal heeft Evann in een charmant indie-folk jasje gegoten dat je meteen terug doet verlangen naar die laatste zonnestralen. We krijgen er in ieder geval een warm gevoel van.

Dansen Dansen

Kove feat. Charlotte Haining – “Healing”

Iedereen die al wat meer vertrouwd is met drum and bass zal Kove al eens zien/horen passeren. De Brit werd acht jaar geleden opgepikt door onder meer Andy C en tekende even later zelfs voor enkele tracks op het label van Chase & Status. Zijn muziek bracht hem ondertussen al naar zo goed als elke uithoek van Europa, maar Kove is ook een zeer productieve producer. Met “Healing” loste hij deze week een zeer toegankelijk drum-‘n-bass-nummer met de popzangeres Charlotte Haining. Het resultaat is niet alleen zeer radiovriendelijk, maar nodigt je ook meteen uit om de dansvloer onveilig te maken.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1290 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (18 januari – 24 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (11 januari – 17 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (30 november – 6 december)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.