Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single PIXIES – “Hear Me Out”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Sinds de release van Beneath The Eyrie vorig jaar, was het even stil rond de altijd bezige Pixies. Maar een klein jaar later is er nu toch weer een nieuw nummer opgedoken. Het is de zoveelste song in de goed gevulde discografie van de band en komt uit op een 12″ vinyl samen met een cover van T. Rex’s “Mambo Sun”. Die plaat verschijnt op 16 oktober, maar “Hear Me Out” kunnen we nu al beluisteren en daarop neemt Black Francis eens niet het voortouw.

Nee, het is vrouwelijke sterkte alom op “Hear Me Out” met bassiste Paz Lenchantin die het voortouw neemt in de vocals. Muzikaal klinkt de song zoals een Pixies nummer tegenwoordig klinkt: iets trager en met meer stompende gitaren. Lenchantin zorgt er voor dat er een dromerig randje rond het muzikaal aspect van deze song wordt gehangen en dat zorgt voor een unieke sound. Toch krijgen we weer genoeg gitaarsolo’s rond onze oren gegooid om het lekker snedig te houden, maar hier en daar missen we toch nog wat meer furiositeit.

Volgende zomer kan je de band aan het werk zien op Rock Werchter en daar zal het er ongetwijfeld steviger aan toe gaan.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

24 september 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief