Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metz – “Blind Youth Industrial Park”

© Norman Wong

De Canadese punkers van Metz gaan al een mooi decennium mee en elke plaat is eens iets anders. Veel platen vragen ook wat luistertijd en zijn niet hapklare kost voor iedereen. Toch hebben ze een mooie platendeal met Sub Pop weten te versieren en deze band is ondertussen zo ver dat ze een eigen sound hebben die vele bands op dit moment proberen over te nemen. Na het lange, uitgesponnen en heerlijke “A Boat to Drown in” en het iets kortere en meer catchy “Hail Taxi” laat Metz vandaag zien dat ze nog steeds kort en krachtig kunnen zijn.

Want “Blind Youth Industrial Park” is misschien een titel met veel woorden, dit nummer is het meest snedige van de drie. Een heerlijk rollende basgitaar neemt je het hele nummer mee en de drum geeft het ritme aan dat met momenten onverbiddelijk is. De gitaren lijken wel losgeslagen wild en de stem neemt je mee naar een quasi perfect punkfeestje. De clip doet denken aan een vreemde soundtrack en sluit wonderwel knap aan op de muziek. De stilte en ruimte die de groep hierdoor in de muziek legt, doet nog meer verschroeiend aan als de scheurende gitaren.

“Blind Youth Industrial Park” is de derde single en het is meer punk dan de vorige twee singles. Dit laat ook weer onmiddellijk horen dat Metz zijn roots niet vergeten is, maar dit geeft wel aan dat de volgende plaat, Atlas Vending, een gevarieerde plaat gaat zijn waarbij Metz nog meer eens wat grenzen gaat verleggen. Deze plaat zal eveneens uitkomen op Sub Pop, maar deze keer zal Steve Albini niet achter de knoppen zitten. Op 2 oktober kan je hem alvast beluisteren.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cocaine Piss - "Cool Party"

Nog geen maand na de release van “Bad Kid” is het Luikse Cocaine Piss-geweld weer alomtegenwoordig, noisy en disruptief met hun nieuwste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disorientations - "Watching You Go"

Al een drie jaar horen we de postpunk van Disorientations weergalmen in de donkere straten van Antwerpen. De band ontstond als therapeutische…
AlbumsFeatured albumsRecensies

HAEMERS - Onderwereld (★★★★): De Haemer op zijn kop

Het laatste kerstalbum (niet oprecht) van onze Haemer-fanaten is er eentje die best in onze oren mag drammen tijdens een zalige boottocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.