Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Falcon Jane – “Heaven”

Eerder dit jaar wist Falcon Jane onze aandacht te trekken met “The Other Moon” en zo schopte ze het eind augustus tot een van de vijf van Den Beir. Den Beir heeft zich intussen wat meer verdiept in deze Canadese band die rond Sara May draait. De eerste langspeler dateert al uit 2015, maar er zit een nieuwe aan te komen! Sinds vorig jaar kwam Pietje De Dood regelmatig een familielid van de frontvrouw halen en na een reeks van lange begrafenissen zat May met een hoop gevoelens waarvan ze niet wist wat ermee te doen. Het schrijven van teksten en muziek hielp bij de verwerking van de kwetsbare emoties die ze overhield.

Eerder dit jaar maakte ook Falcon Jane zich schuldig aan een cover van “Wicked Game“, maar in tegenstelling tot talloze andere covers van de Chris Isaak cover is de versie van Falcon Jane en Andrew McArthur wél origineel. Samen met die Canadees namen ze een aantal covers op waaronder ook een nummer van Queen (gelukkig niet “Bohemian Rhapsody“) en Broken Social Scene. De kleine verzameling aan nummers is zeker het checken waart net als het nieuwe “Heaven”!

Hou je vast, want er komt een flauwe woordspeling aan! “Heaven” is hemels. De stem van de verschijning die een kruising lijkt tussen Florence Welsh en Winona Ryder komt op een prachtige manier naar voren op het dromerige lied. Een lekkere baslijn en zachte drum vergezellen Sara May vanaf de eerste seconde op een traag tempo. Op een organische manier bloeit de muziek open en tijdens het meerstemmige refrein is de bloem op z’n mooist. Hadden we een bij geweest, dan kwamen we hier nectar halen om zoete honing van te maken. “Heaven” klokt af op iets minder dan drie minuten, maar het had evengoed een hele nacht kunnen duren. Tijd lijkt afwezig te zijn in de hemel en eerlijk gezegd verliezen we die maar al te graag uit het oog voor muziek als dit.

Na “The Other Moon” en “Heaven” zijn onze verwachtingen voor het nieuwe album van Falcon Jane niet al te laag.

Facebook / Instagram

1121 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mitski - "Star" & "Heaven"

Vorig jaar stond de Japans-Amerikaanse zangeres Mitski nog in een hopeloos uitverkochte Chapiteau tijdens Les Nuits Botanique met haar recentste langspeler Laurel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beharie - "Heaven"

Sinds 2019 hebben we er met Beharie een heus talent bij. De Noorse zanger combineert zijn soulvolle stem met r&b en folk,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Niall Horan - "Heaven"

Toen de razend populaire boyband One Direction in 2015 een onbepaalde pauze inlaste (oftewel, een break-up), was het nog maar de vraag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.