Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Falcon Jane – “Heaven”

Eerder dit jaar wist Falcon Jane onze aandacht te trekken met “The Other Moon” en zo schopte ze het eind augustus tot een van de vijf van Den Beir. Den Beir heeft zich intussen wat meer verdiept in deze Canadese band die rond Sara May draait. De eerste langspeler dateert al uit 2015, maar er zit een nieuwe aan te komen! Sinds vorig jaar kwam Pietje De Dood regelmatig een familielid van de frontvrouw halen en na een reeks van lange begrafenissen zat May met een hoop gevoelens waarvan ze niet wist wat ermee te doen. Het schrijven van teksten en muziek hielp bij de verwerking van de kwetsbare emoties die ze overhield.

Eerder dit jaar maakte ook Falcon Jane zich schuldig aan een cover van “Wicked Game“, maar in tegenstelling tot talloze andere covers van de Chris Isaak cover is de versie van Falcon Jane en Andrew McArthur wél origineel. Samen met die Canadees namen ze een aantal covers op waaronder ook een nummer van Queen (gelukkig niet “Bohemian Rhapsody“) en Broken Social Scene. De kleine verzameling aan nummers is zeker het checken waart net als het nieuwe “Heaven”!

Hou je vast, want er komt een flauwe woordspeling aan! “Heaven” is hemels. De stem van de verschijning die een kruising lijkt tussen Florence Welsh en Winona Ryder komt op een prachtige manier naar voren op het dromerige lied. Een lekkere baslijn en zachte drum vergezellen Sara May vanaf de eerste seconde op een traag tempo. Op een organische manier bloeit de muziek open en tijdens het meerstemmige refrein is de bloem op z’n mooist. Hadden we een bij geweest, dan kwamen we hier nectar halen om zoete honing van te maken. “Heaven” klokt af op iets minder dan drie minuten, maar het had evengoed een hele nacht kunnen duren. Tijd lijkt afwezig te zijn in de hemel en eerlijk gezegd verliezen we die maar al te graag uit het oog voor muziek als dit.

Na “The Other Moon” en “Heaven” zijn onze verwachtingen voor het nieuwe album van Falcon Jane niet al te laag.

Facebook / Instagram

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #26

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (24 augustus – 30 augustus)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goose - "Heaven"

Ons Belgenlandje heeft op muzikaal vlak een aantal vaste waarden en daartoe behoren de mannen van Goose zeker en vast. Tot een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.