Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (24 augustus – 30 augustus)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

reggie – “Southside Fade”

Soms kan het plots heel snel gaan en daar kan reggie een aardig woordje van meezingen. Reginald Helms Jr. groeide op in Texas en leerde muziek kennen via gospelkoren in de kerk. In zijn vroege jaren heeft reggie echter niet altijd de beste keuzes gemaakt en die levenservaringen kan hij best kwijt in muziek. Zijn debuutsingle “Southside Fade” mag zich alvast een schot in de roos noemen met talrijke positieve reviews en steun van Spotify. In amper twee minuten maken we voor een eerste keer kennis met het talent van reggie en we zijn best wel overdonderd. De zwarte muziek van vroeger was zeker en vast een van de grootste inspiratiebronnen van reggie en dat merk je aan de ruwheid van “Southside Fade” en de herkenbare stem van de Amerikaan. Dit verhaal is nog lang niet uitverteld.

https://soundcloud.com/reggie-scmusic/southside-fade

BLACKSTARKIDS – “BRITNEY BITCH”

Dirty Hit is de thuishaven van heel wat hippe artiesten zoals The 1975, beabadobee, Wolf Alice en sinds kort ook BLACKSTARKIDS. Het productieve trio uit Kansas City bracht de afgelopen twee jaar al heel wat muziek uit en eind dit jaar volgt het volgende project genaamd Whatever, Man. Met hun eigenzinnige sound, die nog het best valt te omschrijven als r&b met een punk/grunge invalshoek, werden ze al snel opgepikt en ook wij springen graag mee op de trein. “BRITNEY BITCH” is onverwacht een schijf waarvan je niet wist dat je ze nodig had. Opvallen doet BLACKSTARKIDS als geen andere en daarom zou het ons niet verbazen als ze gauw nog meer harten zullen veroveren.

WE R OK – “Rolling Stoned”

“Rolling Stoned” is het tweede nummer van het New Yorkse duo We R OK. De groep bracht begin juni een debuutsingle uit en sindsdien begint de groep meer te geloven in het project. “Rolling Stoned” is dan ook een leuk vervolg met een catchy melodie en een leuke wisselwerking tussen de twee mannen. We krijgen een mix van hiphop en pop en dat op een aanstekelijke en strakke manier. Zo hebben we het graag, natuurlijk!

Bad Pony – “Tesselate”

“Tesselate” doet ons meteen denken aan de debuutplaat van Alt-J, maar de Australiërs van Bad Pony hebben hier allerminst een cover van gemaakt. De groep uit Sydney heeft namelijk toevallig dezelfde titel gekozen voor hun meest recente single, wat natuurlijk al eens kan gebeuren. De groep draait al even mee, maar bracht nog nooit een album uit. We weten niet of daar binnenkort verandering in komt, maar met “Tesselate” weten ze alvast een stevige rocker op ons los te laten.

Falcon Jane – “The Other Moon”

Uit Ontario stellen we je deze week Falcon Jane voor. Falcon Jane is het pseudoniem van Sara May, een singer-songwriter die al twee albums op haar naam heeft staan. Toch zorgde dat niet meteen voor een grote bekendheid. Gelukkig geeft Falcon Jane niet op en dus is ze nu terug met het wondermooie “The Other Moon”. Het nummer komt er na een ep eerder dit jaar en op de single brengt ze een dromerig sfeertje dat wat aan Alexandra Savior doet denken. Het is mysterieus en breekbaar door de vocals die wat in het rond zweven. Met een rijke stem zou Falcon Jane het toch verder mogen schoppen en met “The Other Moon” lijkt een eerste grote stap gezet.

Dansen Dansen

Tantrum Desire – “Be Careful” (feat. Marianna Ray)

Er mag al eens goed gedanst worden en met Tantrum Desire weet je dat het altijd goedkomt. De dj uit Londen brengt geregeld heerlijke drum&bass, en dat is met deze “Be Careful” niet anders. We horen een gitaar in de intro om na anderhalve minuut open te breken. Daarna is het hek van de dam en moeten die benen gewoon de dansvloer op. De vocals van Marianna Ray geven het geheel ook iets meezingbaar. Voor ieders wat wils, dus!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3618 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mount Kimbie - MK 3.5: Die Cuts | City Planning (★★★): Melancholie op de dansvloer

Het geduld van Mount Kimbie fans werd al enkele jaren op de proef gesteld. Nadat het duo drie jaar de tijd nam…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.